21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSabin Orcan: România Liberă va avea un canal TV online, iar unele...

Sabin Orcan: România Liberă va avea un canal TV online, iar unele articole de pe site vor fi disponibile cu plată

Sabin Orcan, directorul editorial al României libere, a declarat, luni, pentru agenţia News.ro, că va relansa site-ul publicaţiei şi că are în vedere un proiect de conţinut video şi de televiziune online.

Sabin Orcan estimează că ambele proiecte se vor finaliza până în luna decembrie.

”Site-ul va avea un design nou, va vea conţinut propriu, va fi mult mai viu şi mai reprezentativ decât ce e acum şi vreau să devină, într-un an, doi, unul din site-urile cele mai importante, cu conţinut, evident, propriu, pentru că nu vrem să devenim o agenţie de ştiri. Suntem un ziar quality în care trebuie să existe şi opinii, şi dezvăluiri. Lucrurile astea au apărut în ultima vreme în România liberă, dar nu sunt foarte evidente pe internet”, a explicat Sabin Orcan.

Pe de altă parte, el a precizat că o parte din articolele de pe site-ul României Libere nu vor mai putea fi accesate gratuit, ci cu plată.

”Nu o să publicăm chiar totul gratuit, pentru că, din păcate, asta se întâmplă în România, dăm totul gratis şi după aia ne întrebăm de ce nu mai citeşte lumea ziare, adică vrem să avem şi o variantă care poate să fie cumpărată de la chioşc. Pe site o să avem alt tip de materiale şi o să încercăm să avem mult mai mult ce nu avem acum”, a spus Orcan.

Sabin Orcan a mai explicat că noua formă a site-ului va fi disponibilă în două-trei luni şi că investiţia se ridică la 10.000 – 20.000 de euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Noi detalii în urma operației pe care a suferit-o Florin Piersic. “Stimulatoarele cardiace nu pot face așa ceva”

Florin Piersic (88 ani), unul dintre cei mai mari actori români, a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, iar acum ies la iveală noi...

Un fost antrenor de la Manchester United îl critică pe Erik Ten Hag: “Nu are niciun sens!”

Fostul antrenor de dezvoltare a abilităților tehnice al primei echipe a lui Manchester United, Rene Meulensteen, critică tactica lui Erik ten Hag, după ce...

O persoană a fost găsită moartă, în urma unui incendiu în sectorul 2. FOTO

UPDATE: Incendiul produs la două case din Sectorul 2 al Capitalei a fost localizat, iar pompierii lucrează la decopertare în vederea lichidării focarelor rămase,...
Ultima oră
Pe aceeași temă