26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialRușii au distrus peste 1.600 de ținte teroriste într-o lună de intervenție...

Rușii au distrus peste 1.600 de ținte teroriste într-o lună de intervenție militară în Siria

Militarii ruși au distrus 1.623 de ‘ținte teroriste’ în Siria, într-o lună de la începutul intervenției lor în această țară, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres. 

‘În decurs de o lună, avioane ruse au efectuat 1.391 de operațiuni și au distrus 1.623 de ținte teroriste’, dintre care 51 de tabere de antrenament și 131 de depozite de muniții, a anunțat șeful operațiunii militare a armatei ruse în Siria, generalul Andrei Kartapolov, citat de agențiile de presă ruse.

Printre țintele lovite de aviația rusă, care și-a început campania de atacuri aeriene la 30 septembrie, generalul Kartapolov a enumerat 786 de tabere militare, 371 de puncte fortificate, 249 de posturi de comandă și 35 de ateliere pentru fabricarea de mașini-capcană.

Cu toate acestea, generalul rus a subliniat că ‘este prea devreme să se vorbească despre o victorie asupra organizației Statul Islamic (SI)’. ‘În pofida pierderilor grele și dezertărilor considerabile, SI continuă să-și mențină pozițiile în numeroase locuri’, în condițiile în care, de-a lungul anilor, și-a organizat o ‘vastă rețea de tuneluri și adăposturi subterane’.

Însă ‘toate tentativele sale de contraatac au fost respinse’, a mai afirmat Kartapolov.

Aviația rusă și-a amplificat în ultimele zile intensitatea bombardamentelor, acest lucru datorându-se, după cum subliniază ea, multitudinii de informații obținute ‘pe diverse canale’ cu privire la coordonatele pozițiilor teroriștilor.

Generalul rus a adăugat că Frontul al-Nusra, ramura siriană a Al-Qaida, și SI și-au unit forțele în regiunea Hamas, pentru a face față ofensivei în curs a forțelor siriene.

De la începutul intervenției sale în Siria, Rusia afirmă că vizează exclusiv gruparea jihadistă Statul Islamic și alte grupări teroriste, la solicitarea regimului de la Damasc. În același timp, SUA și aliații lor susțin că raidurile ruse sunt menite în special să salveze regimul lui Bashar al-Assad și vizează mai degrabă grupări ale opoziției moderate decât pe jihadiștii SI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă