13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRusia vrea să întărească protecţia flotei sale din Crimeea

Rusia vrea să întărească protecţia flotei sale din Crimeea

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat, miercuri, că Rusia a decis să consolideze protecţia flotei sale din Crimeea, republică autonomă rusofonă din sudul Ucrainei devastată de tensiuni separatiste,informează Mediafax.

“Analizăm alternativ ce se întâmplă în Crimeea şi în jurul flotei de la Marea Neagră”, a declarat ministrul, Serghei Şoigu, citat de agenţiile ruse.

“Luăm măsuri pentru a garanta securitatea instalaţiilor noastre, a infrastructurilor şi arsenalului nostru la Marea Neagră”, a adăugat el, fără alte detalii despre aceste măsuri.

Crimeea, care a aparţinut mai întâi Rusiei în cadrul URSS, a fost ataşată Ucrainei în 1954. Ea continuă să găzduiască flota rusă la Marea Neagră în cartierele sale istorice din oraşul portuar Sevastopol.

Scurte confruntări au avut lor miercuri între manifestanţii proruşi şi susţinătorii noilor autorităţi ucrainene la Simferopol, capitala Crimeei, în timp ce şeful Parlamentului local a exclus orice dezbatere cu privire la o eventuală secesiune.

Proruşii cer organizarea unui referendum, pe tema statutului Crimeei, situată în sudul Ucrainei şi devastată de tensiuni separatiste care s-au intensificat de la destituirea, săptămâna trecută, a preşedintelui Viktor Ianukovici.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă