21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialRusia Unită propune un apropiat al lui Vladimir Putin pentru funcţia de...

Rusia Unită propune un apropiat al lui Vladimir Putin pentru funcţia de preşedinte al Dumei de Stat

Partidul de guvernământ din Rusia l-a desemnat sâmbătă pentru funcţia de preşedinte al Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului) pe şeful administraţiei prezidenţiale Serghei Narîşkin, un apropiat al lui Vladimir Putin, care ar fi, potrivit presei, ca şi el, fost agent KGB.

Narîşkin, în vârstă de 57 de ani, a fost desemnat în cursul unei reuniuni a conducerii partidului, a precizat Rusia Unită pe site-ul său, scrie Mediafax, care citează AFP

Licenţiat în economie al Universităţii din Leningrad (actualul Sankt Petersburg), Narîşkin a lucrat în anii ’80 la ambasada URSS din Belgia, iar la începutul anilor ’90 la Primăria din Sankt Petersburg (ca şi Vladimir Putin), potrivit site-ului Kremlinului.

Presa rusă, precum site-ul postului de radio Ecoul Moscovei, a afirmat că acesta a lucrat, ca şi Putin, pentru fostul KGB.

Narîşkin ar trebui să fie ales cu uşurinţă la conducerea Dumei, unde partidul Rusia Unită deţine 238 de mandate din totalul de 450, în urma alegerilor legislative de la 4 decembrie. Prima şedinţă a noii Dume a fost stabilită pentru 21 decembrie de către preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

Aceste alegeri au fost urmate de o mobilizare fără precedent a opoziţiei, care a adunat la 10 decembrie zeci de mii de persoane la Moscova, denunţând fraude de amploare şi cerând invalidarea rezultatelor.

Actualul preşedinte al Dumei, Boris Grizlov, care conducea Camera de opt ani, a anunţat săptămâna aceasta că renunţă la funcţie. Această decizie a fost interpretată ca fiind dictată de putere, în faţa contestării tot mai mari pe scena politică şi cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale.

Vladimir Putin, care a fost preşedinte între 2000 şi 2008, apoi şef al Guvernului din cauza imposibilităţii de a deţine mai mult de două mandate consecutive, şi-a anunţat intenţia de a reveni la Kremlin în urma alegerilor prezidenţiale din martie.

Cele mai citite

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă