14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialRusia avertizează că va răspunde noilor sancţiuni impuse de SUA

Rusia avertizează că va răspunde noilor sancţiuni impuse de SUA

Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a avertizat că Rusia va răspunde noilor sancţiuni impuse de Statele Unite, informează Mediafax.

"Sigur că vom răspunde", a declarat Riabkov. "Suntem siguri că acest răspuns va avea un caracter dureros pentru Washington", a atras atenţia oficialul rus.

Riabkov nu a oferit detalii despre reacţia Rusiei, afirmând doar că Moscova dispune de "o gamă largă de opţiuni".

"Fiecare cuvânt folosit de purtătorul de cuvânt al Casei Albe confirmă că Statele Unite au pierdut în totalitate simţul realităţii şi că duc lucrurile spre agravarea crizei", a declarat Serghei Riabkov.

Statele Unite au impus, luni, sancţiuni care vizează şapte oficiali ruşi şi 17 firme apropiate preşedintelui Vladimir Putin, ca represalii faţă de ceea ce Washingtonul a catalogat drept "acţiuni de provocare" în Ucraina. 

Washingtonul va revizui, de asemenea, condiţiile autorizării exporturilor în Rusia a anumitor echipamente high-tech care ar putea să aibă o utilizare militară, a anunţat Casa Albă într-un comunicat publicat la Manila, unde preşedintele Barack Obama se află într-o vizită oficială.

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...
Ultima oră
Pe aceeași temă