16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRusia acuză NATO că nu este progătită pentru o colaborare "pe picior...

Rusia acuză NATO că nu este progătită pentru o colaborare “pe picior de egalitate”

Rusia acuză NATO că nu sunt progătite pentru o colaborare "pe picior de egalitate" în privința ameninţărilor reale din spaţiul euroatlantic, scrie agenţia Tass, potrivit Mediafax.

"NATO se bazează în continuare pe abordari politizate şi nu este pregătită pentru o colaborare de la egal la egal cu Rusia pe tema unor ameninţări reale în spaţiul euroatlantic", a declarat diplomaţia rusă, potrivit unui comunicat.

"Alianţa încearcă să-şi justifice în faţa comunităţii internaţionale acţiunile şi prezenţa forţelor sale la frontierele ruse, prezentând în mod greşit problemele întâmpinate în relaţiile cu Moscova", adaugă ministerul rus.

În opinia diplomaţiei ruse, "NATO nu este capabilă să analizeze şi să înţeleagă că politica sa este greşită".

NATO a suspendat în aprilie cooperarea la nivel practic cu Rusia, ca reacţie la anexarea Crimeei, mai scrie sursa citată.

Totuşi, ţările membre ale Alianţei au apremiat miercuri că dialogul la nivel militar între MATO şi Rusia trebuie menţinut, pentru evitarea oricărui incident în această perioadă de tensiuni din cauza crizei ucrainene.

"Miniştrii i-au cerut secretarului general NATO să examineze mijloacele de reluare a contactelor la nivel de experţi militari", a anunţat miercuri ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă