19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialRupert Murdoch a cumparat cea de-a 176 publicatie - Wall Street Journal

Rupert Murdoch a cumparat cea de-a 176 publicatie – Wall Street Journal

Magnatul mass media Rupert Murdoch si grupul sau News Corp au obtinut, in sfarsit, marti seara, acordul familiei Bancroft pentru a prelua compania Dow Jones & Co., care editeaza prestigiosul cotidian financiar Wall Street Journal, pentru cinci miliarde dolari, informeaza AFP, preluata de Rompres.

Consiliile de administratie de la Dow Jones si News Corp. au aprobat fiecare marti seara proiectul de achizitie, a anuntat editia online a Wall Street Journal.

Acest deznodamant intervine dupa aproape trei luni de dezbateri care au divizat familia Bancroft. O parte a familiei se opunea preluarii grupului de catre Rupert Murdoch in numele pastrarii integritatii redactionale a publicatiilor grupului, care ar fi pusa in pericol in cazul integrarii intr-un grup de presa generalista si de divertisment. Cei mai refractari din acest camp, regrupand aproximativ 9,1 la suta din drepturile de vot, s-au opus pana marti seara cand au decis in sfarsit sa accepte oferta de 60 de dolari pe actiune lansata de Rupert Murdoch.

Familia Bancroft detine impreuna 64 la suta din drepturile de vot si 24 la suta din actiunile Dow Jones.

Magnatul Rupert Murdoch avea nevoie doar de 30 la suta din drepturile de vot ale familiei Bancroft, restul actionarilor fiind favorabili unei preluari de catre News Corp. Pe langa oferta de 60 dolari pe actiune, News Corp. a mai anuntat marti ca va achita si cele aproximativ 30 milioane de dolari reprezentand cheltuielile avocatilor si consilierilor familiei Bancroft in acest dosar.

Odata cu preluarea Dow Jones & Co., Rupert Murdoch, va controla una din cele mai importante agentii de infomatii financiare din lume, dupa Thomson-Reuters si Bloomberg, precum si Wall Street Journal, un cotidian de referinta in mediile de afaceri. Toate aceste canale media vor furniza informatii pentru viitorul canal de informatii financiare Fox Business, programat sa fie lansat la data de 15 octombrie in SUA.

Grupul News Corp. controleaza 175 de jurnale in peste 12 tari, pe lista aflandu-se atat ziare de scandal cat si jurnale prestigioase cum este Times in Marea Britanie. In SUA, grupul detine posturile de televiziune Fox, studiourile de film 20th Century Fox si cotidianul New York Post.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă