16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCum se organizează românii din diaspora pentru turul al doilea

Cum se organizează românii din diaspora pentru turul al doilea

Românii din diaspora încearcă să plătească cât mai puțin transportul către secțiile de vot. Astfel, un român stabilit în Germania a creat o platformă online adresată celor care vor să voteze duminică și care pot să împartă cheltuielile de transport.

Forumul se adresează românilor din diaspora care doresc să voteze duminică şi care au nevoie de o maşină pentru transport sau, dimpotrivă, au locuri libere într-un vehicul. Oricine poate accesa platforma online pentru a vedea care este oferta şi cum pot ajunge mai repede şi mai ieftin la cea mai apropiată secţie de votare, informează Digi 24.

„În cazul meu personal trebuie să călătoresc 30 de kilometri până la cea mai apropiată secţie de votare, fie că este în Hamburg sau în Berlin. Şi, din punctul asta de vedere, bănuiesc că există români pentru care un asemenea argument este destul de hotărâtor încât să nu meargă la vot”, spune Radu Circa, creatorul forumului.

Împărţirea cheltuielilor de transport i-ar putea convinge pe mulţi români din diaspora să meargă duminică la vot ca să-şi aleagă preşedintele. Câteva familii care locuiesc într-un orăşel din Germania, aproape de graniţa cu Franţa, au ales o secţie de votare din ţara vecină, pentru că e mai aproape.

„Avem cam 45 de kilometri. E mai aproape decât la Stuttgart, care e la 120 de kilometri şi ne-am adunat trei familii să mergem în două maşini”, spune Raluca Gazda, româncă stabilită în Germania.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă