20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialRomânia la masa tratativelor cu Olanda. Vezi ce a discutat Cristian Diaconescu...

România la masa tratativelor cu Olanda. Vezi ce a discutat Cristian Diaconescu cu şeful misiunii diplomatice olandeze

Vicepreşedintele Senatului Cristian Diaconescu a declarat marţi, în cadrul unei întâlniri cu şeful misiunii diplomatice a Olandei la Bucureşti Paul Ymkers, că Parlamentul României este pregătit să adopte în regim de urgenţă o serie de acte normative pentru a asigura eficientizarea şi reformarea sistemului juridic românesc, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro.

Cristian Diaconescu a anunţat că va iniţia la nivel parlamentar intern o evaluare a criteriilor pentru aderare la spaţiul Schengen în funcţie de exigenţele statelor membre.

Paul Ymkers s-a arătat preocupat de “corupţia la nivel înalt, de lipsa unor hotărâri definitive  şi absenţa progreselor “ireversibile” din zona luptei împotriva corupţiei şi reformelor în sistemul juridic”, potrivit aceluiaşi comunicat. De asemenea, Ymkers consideră că cele două rapoarte ale Comisiei Europene privind MCV sunt “esenţiale pentru deblocarea deciziei de aderare a României la Acordul Schengen”.

Vicepreşedintele Senatului a anunţat că va organiza o întâlnire cu reprezentanţii partidelor parlamentare din Olanda, la Haga, care va avea loc “în cel mai scurt timp, în scopul discutării la nivel politic al temelor de preocupare care generează deciziile succesive luate de Olanda pentru blocarea României în procesul de aderare la Schengen“, potrivit comunicatului remis romanialibera.ro.

Cei doi oficiali au stabilit la sfârşitul întâlnirii că “intensificarea relaţiilor parlamentare bilaterale dintre cele două state poate oferi cadrul dezvoltării relaţiilor diplomatice, politice şi comerciale dintre cele două state”

Cele mai citite

Mihăiță Dohotar, deputat PNL, propunere legislativă pentru întoarcerea în ţară şi integrarea românilor plecaţi în străinătate

Facilităţi fiscale pentru antreprenorii români din străinătate, clase pregătitoare pentru copiii născuţi în afara graniţelor, burse de studiu pentru elevii din diaspora se numără...

SMIS, stăpâna consultanței mascate în învățământ! Scrie proiecte gratuite și vinde logouri supravaluate

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL au explodat în 2023 după ce a pus mâna pe zeci de contracte de...

Gabriela Firea, promisiune pentru bucureșteni: „Blocurile sociale începute când eram primar au fost blocate. Le voi finaliza”

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, promite că va finaliza, în cazul în care va câştiga alegerile locale, blocurile sociale începute când era...
Ultima oră
Pe aceeași temă