18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, în topul imigranţilor europeni deportaţi din Statele Unite

România, în topul imigranţilor europeni deportaţi din Statele Unite

Peste 1.300 de imigranți din Europa au fost deportați, până la 23 iunie, din Statele Unite. Dintre aceștia, cei mai mulți au fost români, fiind deportate 192 de persoane din România, informează site-ul agenţiei The Associated Press, potrivit Mediafax.

România a înregistrat cea mai mare pondere privind deportările, cu 193 până în prezent. Urmează în ordine Spania (117), Marea Britanie (102), Rusia (81) şi Polonia (74). România s-a aflat în topul deportărilor în rândul imigranţilor europeni din SUA şi în 2016, cu 176 de cetăţeni.

Imigranţii europeni reprezintă aproximativ 440.000 dintr-un total estimat la 11 milioane de persoane care trăiesc ilegal în Statele Unite, potrivit Institutului pentru Politica Migraţiei.

Administraţia Donald Trump a decis deportarea a 167.350 de cetăţeni străini în 2017, comparativ cu cei 240.255 deportaţi în 2016. Imigranţii din America Latină au fost de departe cei mai mulţi, cu aproximativ 93.000 de deportări către Mexic.

Organizaţiile care reprezintă drepturile comunităţilor poloneze şi irlandeze din SUA au anunţat că au primit în ultima vreme foarte multe întrebări privind imigraţie şi servicii legate de cetăţenie, întrucât oamenii sunt tot mai îngrijoraţi şi caută protecţie juridică.

 

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă