23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. România donează 100 microbuze şcolare şi 35 autoturisme Dacia Duster Republicii...

VIDEO. România donează 100 microbuze şcolare şi 35 autoturisme Dacia Duster Republicii Moldova

România va dona 100 microbuze şcolare şi 35 autoturisme Dacia Duster Republicii Moldova. De asemenea, țara noastră va suporta costurile de construcție a unui nou teatru şi o grădiniţă la Cahul.

Potrivit Mediafax, lucrările la noul sediu al teatrului, denumit "Bogdan Petriceicu Hașdeu", vor fi finanţate de Guvernul român, în baza unui memorandum care va fi semnat cu ocazia unei vizite a premierului Ponta, grădiniţa fiind de asemenea finanţată anterior prin programul de asistență furnizat de Guvernul României pentru modernizarea infrastructurii de educație din Republica Moldova.

Executivul precizează, într-un comunicat, că noua vizită a premierului Ponta în statul vecin face parte din strategia Guvernului României de a susţine parcursul european al Republicii Moldova, prin proiecte concrete, de impact pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor Republicii Moldova.

Ponta va merge şi la Chișinău, unde vor fi donate Guvernului Republicii Moldova 100 de microbuze școlare, 35 Dacia Duster și 3 autocare, în cadrul procesului de susținere de către România a consolidării capacității instituționale, modernizării administrației și instituțiilor de la Chișinău, inclusiv a celor din educație și cultură, componentă a procesului de pregătire a aderării la UE.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/ff5788a11c60854d9ec832c65444b1d9/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Conform Guvernului de la Bucureşti, pe agenda discuțiilor dintre cei doi prim-miniștri figurează, pe lângă stadiul diverselor proiecte convenite în cursul întâlnirilor anterioare, noi proiecte de cooperare și asistență, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova (inclusiv componenta de comerț liber) și sprijinul concret pe care România îl poate acorda acestui proces, mai scrie Mediafax.

Vor fi analizate şi ultimele evoluții în ceea ce privește situația regională si atingerea obiectivului independentei energetice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă