31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialRomânia a trimis CE primele 3 programe operaţionale pentru perioada 2014-2020

România a trimis CE primele 3 programe operaţionale pentru perioada 2014-2020

România a trimis Comisiei Europene primele 3 programe operaţionale pentru perioada 2014-2020, a anunțat ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici.

Programul Operaţional Asistenţă Tehnică a fost trimis pe 25 iulie, Programul Operaţional Competitivitate a fost transmis pe 28 iulie, iar Programul Operaţional Capital Uman, pe 6 august, potrivit unui comunicat al MFE, citat de Mediafax.

"Trimiterea versiunilor oficiale a trei programe operaţionale dintre cele patru pe care le va coordona Ministerul Fondurilor Europene în perioada 2014 – 2020 reprezintă un nou pas important pentru atragerea viitoarelor finanţări. Mizăm pe reacţia rapidă a Comisiei Europene şi în privinţa acestor documente de programare. Dacă vom primi propuneri şi sugestii de la Comisie, acestea ne vor ajuta să îmbunătăţim calitatea documentelor în scopul utilizării cât mai eficiente a fondurilor alocate ţării noastre. În paralel, lucrăm la primele proiecte de ghiduri, care vor fi publicate în această toamnă", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat în comunicat.

Programul Operaţional Capital Uman are o alocare financiară de aproximativ 4,22 miliarde de euro, sumă din care vor fi finanţate proiecte care vor încuraja ocuparea şi mobilitatea forţei de muncă, în special în rândul tinerilor şi a persoanelor situate în afara pieţei muncii, promovarea incluziunii sociale şi combaterea sărăciei, susţinerea educaţiei, dezvoltarea competenţelor şi încurajarea învăţării pe tot parcursul vieţii.

În ceea ce priveşte Programul Operaţional Competitivitate, acesta are alocate fonduri în valoare de circa 1,33 miliarde de euro, din care vor fi finanţate proiecte care vor sprijini consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării, dar şi îmbunătăţirea utilizării, calităţii şi accesului la tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor, mai scrie Mediafax.

Pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică sunt alocate fonduri de 221 milioane de euro, din care vor fi finanţate proiecte pentru sprijinirea orizontală în utilizarea fondurilor europene structurale şi de investiţii.

Programul Operaţional Infrastructură Mare, cel de-al patrulea aflat în directa coordonare a MFE în exerciţiul financiar 2014-2020, va fi transmis Comisiei Europene până la sfârşitul lunii anului, precizează Ministerul Fondurilor Europene.

Pe 20 iulie, ministrul Eugen Teodorovici preciza că programele operaţionale vor fi trimise Comisiei Europene la începutul lunii iulie.

Cele mai citite

Record de îndatorare pentru Statul Român. Datoria publică a crescut în martie la 845 miliarde lei

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cu...

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...
Ultima oră
Pe aceeași temă