16.3 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialRIA Novosti: 5.500 de soldaţi ucraineni au dezertat pentru a servi Republica...

RIA Novosti: 5.500 de soldaţi ucraineni au dezertat pentru a servi Republica Autonomă Crimeea

Peste 5.500 de soldaţi au dezertat din armata ucraineană pentru a servi Republica Autonomă Crimeea, anunţă agenţia rusă de ştiri, RIA Novosti, citându-l pe Sergei Aksyonov, care a fost desemnat recent premierul Crimeei.

”Din cele 34 de unităţi militare ucrainene staţionate în Crimeea, 23 au dezertat”, a declarat Aksyonov.

Acesta a mai spus că îl consideră, în continuare, preşedinte legitim al Ucrainei pe Viktor Ianukovici.

Crimeea este peninsula cu populaţie etnică majoritară rusă din sud-estul Ucrainei. Liderii locali au anunţat că, pe 30 martie vor organiza un referendum pentru separarea de Ucraina.

Informaţia privind dezertarea militarilor ucraineni nu a fost confirmată de surse guvernamentale de la Kiev sau din alte surse independente.

Unul din purtătorii de cuvânt ai guvernului din Crimeea au precizat că din cadrul trupelelor care au dezertat fac parte şi cele staţionate la aeroportul Belbek din Sevastopol şi trei regimente de aviaţie, care operează sistemul de rachete sol-aer.

Cele mai citite

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...

Se redeschide circulația pe Transalpina. Anunțul directorului general al CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că circulația rutieră pe Transalpina se va redeschide începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă