11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE TITULARIZARE 2012. În Arad, jumătate dintre dascăli nu au promovat. În...

REZULTATE TITULARIZARE 2012. În Arad, jumătate dintre dascăli nu au promovat. În Sălaj, promovabilitatea e de 46,13%

Jumătate dintre candidaţii la examenul de titularizare organizat în judeţul Arad nu au promovat, obţinând note sub 7, iar zece au luat nota 1, în timp ce în judeţul Sălaj promovabilitatea este de 46,13 la sută, fiind înregistrate şi două note 10, potrivit Mediafax.

În judeţul Arad, concurenţa iniţială la titularizare a fost de şapte candidaţi pe un loc, fiind depuse 972 de dosare pentru 131 de posturi titularizabile.

La examen nu s-au prezentat însă 299 dintre cei înscrişi, iar 59 dintre cei prezentaţi s-au retras după primirea subiectelor şi au cerut ca lucrările să nu le fie evaluate.

Au fost evaluate lucrările a 614 candidaţi, 49,37 la sută dintre candidaţi fiind declaraţi promovaţi pentru că au obţinut note peste 7.

În judeţ a fost înregistrată o singură notă 10, obţinută de o candidată pentru o catedră de arte vizuale de la Liceul Teologic Baptist “Alexa Popovici” din Arad.

Unul din cinci candidaţi a primit notă sub 5, iar zece candidaţi au obţinut nota 1.

Anul trecut, promovabilitatea în judeţ la examenul de titularizare a fost de 26 la sută, aproape la jumătate faţă de acest an.

În Sălaj, 179 de candidaţi din totalul de 388 care au participat la examenul de titularizare au obţinut minimum nota 7, ceea ce înseamnă că au trecut examenul, promovabilitatea fiind de 46,13 la sută.

Inspectorul şcolar de resurse umane din cadrul ISJ Sălaj, Viorel Lungu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că la examenul de titularizare din acest an s-au prezentat în sălile de examen 427 de candidaţi, din care 37 au renunţat după aflarea subiectelor şi au părăsit sala. Alţi doi candidaţi au fost eliminaţi din sală pentru că au fost prinşi încercând să copieze. Din totalul de 388 de lucrări care au fost corectate, un număr de 179 au fost notate cu minimum nota 7, candidaţii promovând examenul. Promovabilitatea înregistrată în Sălaj este astfel de 46,13 la sută”, a declarat Viorel Lungu.

Potrivit sursei citate, totuşi, alţi 128 de candidaţi au obţinut minimum nota 5, ceea ce înseamnă că pot ocupa posturi de suplinitor în sistemul de învăţământ, în timp ce 81 de candidaţi au luat note sub 5.

Viorel Lungu a spus că au fost înregistrate două note 10, obţinute de candidate care au susţinut examenul de titularizare la disciplinele Istorie şi Educaţie fizică şi sport.

Cea mai mică notă, 1,25, a fost obţinută de doi candidaţi la disciplinele Arte vizuale şi Fizică, iar alţi 13 candidaţi nu au reuşit să obţină nici măcar nota 2.

Cei 179 de candidaţi care au fost notaţi peste 7 vor putea participa la prima şedinţă publică de repartizare a posturilor titularizabile, în 13 august, având dreptul să aleagă posturile în ordinea descrescătoare a mediilor.

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii până miercuri, iar rezultatele finale vor fi afişate vineri.

Pentru anul şcolar 2012-2013, în Sălaj au fost scoase la concurs 409 posturi în sistemul de învăţământ, dintre acestea 104 fiind catedre titularizabile, iar restul fiind destinate suplinitorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă