11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din IAŞI

REZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din IAŞI

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013. România Liberă vă prezintă în timp real rezultatele finale la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013.

Vineri, pe site-ul www.edu.ro, sunt afişate rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

Vezi aici notele finale din judeţul Iaşi.

 

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Iaşi a crescut cu 0,63 puncte procentuale, după rezolvarea contestaţiilor, ajungând la 68,18 la sută, conform Mediafax.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în urma soluţionării contestaţiilor, promovabilitatea la bacalaureat a crescut de la 67,55 la sută la 68,18 la sută.

 

În judeţul Iaşi au fost depuse, în total, 1.245 de contestaţii. În urma recorectării lucrărilor, 204 note au fost scăzute, iar 121 au fost mărite. Totodată, o elevă de la Colegiul Naţional din Iaşi a reuşit să obţină media 10.

 

“Procentul final de promovare este de 68,18 la sută, un rezultat care ne bucură. S-au modificat note în plus, dar şi în minus, semn că în momentul în care se optează pentru contestaţie, candidatul trebuie să evalueze atent propria prestaţie raportat la baremul de corectare”, a afirmat şeful ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.

 

Ea a adăugat că multe dintre contestaţii au fost depuse de către elevi care au obţinut note mari, în speranţa îmbunătăţirii mediei generale, luată în calcul la admiterea la facultate.

 

În judeţul Iaşi au susţinut examenul de bacalaureat 5.116 candidaţi, iar 13 dintre aceştia au obţinut media 10.

 

Vineri, toţi cei 13 candidaţi cu media maximă au fost premiaţi de Primăria Iaşi şi de Inspectoratul Şcolar, fiindu-le oferite diplome, coroniţe, un stilou şi un clopoţel, care să le amintească de anii de şcoală.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISP) Iaşi a înregistrat peste 1.200 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat, cele mai multe fiind la Limba şi literatura română.

Purtătoarea de cuvânt a ISP Iaşi, Sabina Maria Manea, a declarat, marţi, pentru România Liberă că majoritatea contestaţiilor au fost depuse la Limba română, urmate de cele de la Matematică şi Istorie.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2013 IAŞI: Promovabilitatea este de 67,6%

“Au fost depuse după examenul de bacaluareat un număr de 1.245 contestaţii, din care cele mai multe, 484, au fost cele de la Limba română. Au mai fost 225 de contestaţii la Matematică şi 155 la Istorie. Restul sunt la celelalte materii”, a afirmat Sabina Maria Manea.

Anul trecut, după examenul de bacalaureat s-au înregistrat în judeţul Cluj 1.411 de contestaţii.

Citeşte şi Parchetul îşi recunoaşte greşeala în cazul liceului “Bolintineanu”

Lucrările ale căror note au fost contestate la examenele din această sesiune se trimit la centrele de evaluare din alte judeţe.

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat în acest an a fost în judeţul Iasi, înainte de contestaţii, de 67,6% la sută, cu 10,7 puncte procentuale mai mare decât anul trecut.

Cele mai citite

Încă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce le-au învins pe Brenda...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Noul director sportiv al Rapidului, primele declarații după instalarea în funcție

Daniel Sandu, noul director sportiv al Rapidului, a declarat că gruparea giuleşteană este un club solid din punct de vedere financiar şi că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă