15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din BACĂU

REZULTATE FINALE BAC 2013. Vezi notele după contestaţii din BACĂU

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013. România Liberă vă prezintă în timp real rezultatele finale la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013

Vineri, pe site-ul www.edu.ro, sunt afişate rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

Vezi aici notele finale din judeţul Bacău.

 

În judeţul Bacău, au fost depuse 1.298 de contestaţii, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Conform datelor primite de la Comisia judeţeană, au fost admise 428 de contestaţii. În urma contestaţiilor, au promovat încă 63 de candidaţi. 

 

Conform Metodologiei de de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50-4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate anterior, nota definitivă este nota acordată de comisia de evaluare judeţeană, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 de puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută la proba respectivă.

Rata de promovabilitate după soluţionarea contestaţiilor, în judeţul Bacău, este de 60,6%.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacau a înregistrat aproape 1.300 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat, cele mai multe fiind la Limba şi literatura română.

Purtătoarea de cuvânt a ISJ Bacau, Mertecaru Claudia, a declarat, miercuri, pentru România Liberă  că majoritatea contestaţiilor au fost depuse la Limba română, urmate de cele de la Matematică şi Istorie.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2013 BACĂU: Promovabilitatea este de 59,36%

“Au fost depuse după examenul de bacalaureat 1.298 contestaţii, din care cele mai multe, 365, au fost cele de la Limba română. Au mai fost 103 contestaţii la Matematică. Cele mai puţine contestaţii au fost la disciplinele socio-umane, psihologie respectiv sociologie, în număr de 3. Restul sunt la celelalte materii “, a afirmat Mertecaru Claudia.

Anul trecut, după examenul de bacalaureat s-au înregistrat în judeţul Bacau 1.800 de contestaţii.

Lucrările ale căror note au fost contestate la examenele din această sesiune se trimit la centre de evaluare din alte judeţe.

Citeşte şi Parchetul îşi recunoaşte greşeala în cazul liceului “Bolintineanu”

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat în acest an a fost în judeţul Bacau, înainte de contestaţii, de 59,36% la sută, cu  12,9 puncte procentuale mai mare decât anul trecut.

Media 10 a fost obţinută doar de cinci elevi din judeţ, iar 167 de elevi au avut o medie cuprinsă între 9,50 şi 9,99, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Cele mai citite

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă