17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE BAC 2013 BRAŞOV: Promovabilitate de 61,72%

REZULTATE BAC 2013 BRAŞOV: Promovabilitate de 61,72%

REZULTATE BAC 2013 BRAŞOV. Promovabilitatea la bacalaureat este de 61,72 la sută în judeţul Braşov, cu aproape 12 procente mai mare faţă de anul trecut, la un liceu înregistrându-se promovabilitate de sută la sută, iar niciun candidat nu a reuşit să obţină media 10, transmite Mediafax.

 

Dintre cei 3.911 de candidaţi înscrişi la bacalaureat, 2.309, respectiv 61,72 la sută, au reuşit să promoveze examenul.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2013. Procentul de promovare la nivel naţional – 55,4%. Vezi ce notă ai luat la BAC şi care sunt procentele de promovare pe JUDEŢE!

Cele mai multe medii, respectiv 689, sunt cuprinse între 6,00 şi 6,99. Medii între 7,00 şi 7,99 au obţinut 658 de absolvenţi, 645 au medii între 8,00 şi 8,99, iar 317 candidaţi au obţinut medii peste 9,00, dar nu a fost înregistrată nicio medie de 10.

Cea mai mare medie la bacalaureat este 9,96, obţinută de o absolventă a Colegiului Naţional “Andrei Şaguna” din Braşov, colegiul fiind, de altfel, singurul din judeţ unde promovabilitate este sută la sută.

“Este un procent sensibil mai mare faţă de anul trecut, pentru care trebuie să felicităm profesorii, elevii şi, nu în ultimul rând, părinţii care s-au îngrijit de pregătirea elevilor. Este un rezultat la care au contribuit, probabil, atât faptul că subiectele examenului de bacalaureat au fost diferenţiate pe profile, dar şi rezultatele la simularea susţinută în primăvară, dar şi decizia unui număr destul de mare de absolvenţi care au decis să nu susţină examenul în această sesiune”, a declarat inspectorul şcolar general Ariana Bucur.

În 2012, în judeţul Braşov, 49,79 la sută dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat.

Cele mai citite

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...
Ultima oră
Pe aceeași temă