23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE ALEGERI Botoşani. Cătălin Flutur a fost învins de Ovidiu Portariuc în...

REZULTATE ALEGERI Botoşani. Cătălin Flutur a fost învins de Ovidiu Portariuc în cursa pentru Primăria Botoşani. Vezi situaţia în întregul judeţ

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. UPDATE: Candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Botoşani, social-democratul Ovidiu Portariuc, a obţinut cu 3.483 mai multe voturi decât primarul în funcţie, Cătălin Flutur(PDL), conform rezultatelor finale de la Biroul Electoral Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma numărării tuturor voturilor din cele 85 de secţii de votare din municipiul Botoşani, candidatul USL la funcţia de primar, Ovidiu Portariuc, a obţinut 22.597, adică 47,27 la sută , în timp ce Cătălin Flutur a fost votat de 19.114 de alegători, reprezentând 39,99 la sută din voturi.

Pe poziţia a treia s-a clasat Marius Cristescu – PP-DD cu 4.032 voturi, reprezentând 8,43 la sută, iar pe locul patru Mihai Luca – UNPR cu 640 voturi – 1,33 la sută.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. UPDATE USL a câştigat ambele municipii, dar şi cele cinci oraşe din judeţ, relatează Agerpres.

Candidaţii USL la funcţia de primar au câştigat alegerile în municipiile Botoşani şi Dorohoi, dar şi în oraşele Darabani, Săveni, Flămânzi, Ştefăneşti şi Bucecea.

În municipiul Botoşani, funcţia de primar a fost câştigată de Ovidiu Portariuc (membru PSD), iar în municipiul Dorohoi de Dorin Alexandrescu (PSD).

În oraşul Darabani, câştigător al alegerilor este Corneliu Aroşoaie (PSD), în Săveni – Relu Târzioru (PNL), iar în Flămânzi – Dan Oloeru (PNL). La Ştefăneşti şi Bucecea au câştigat alegerile doi social-democraţi, Ştefăneş Rusu şi, respectiv, Andron Ţâmpău.

USL a câştigat, de asemenea, majoritatea în toate consiliile locale din localităţile urbane.

—-

UPDATE Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani a făcut publice, luni după-amiază, rezultatele finale ale alegerilor locale pentru funcţiile de primar şi de consilier local în municipiul Botoşani, potrivit Agerpres.

Citeste si REZULTATE ALEGERI BOTOSANI. Florin Ţurcanu, câştigător al preşedinţiei Consiliului Judeţean

Potrivit acestora, candidatul Uniunii Social Liberale, Ovidiu Portariuc, a fost votat de 22.597 dintre alegători, ceea ce reprezintă 47,27% din totalul celor 47.794 voturi valabil exprimate.

Candidatul Mişcării pentru Botoşani, primarul democrat-liberal în exerciţiu Cătălin Flutur, a primit voturile a 19.114 alegători, ceea ce înseamnă 39,99% din totalul voturilor valabil exprimate.

Pe următoarea poziţie s-a aflat candidatul PP-DD, Marius Cristescu, cu 4.032 voturi (8,43%).

La Consiliul Local USL a obţinut 49,14% din voturi, Mişcarea pentru Botoşani 31,56%, iar cel de-al treilea partid care a trecut pragul electoral este PP-DD cu 9,21%.

În urma votului, USL a obţinut 13 din cele 23 de mandate de consilier local, Mişcarea pentru Botoşani opt, iar PP-DD două.

Candidatul Uniunii Social Liberale, Ovidiu Portariuc, a câştigat alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani, potrivit rezultatelor numărătorii paralele efectuate de USL, potrivit Agerpres.

Centralizarea datelor a 80 din cele 85 de secţii de votare arată că Portariuc a câştigat alegerile cu 54,47%, învingându-l pe candidatul Mişcării pentru Botoşani, Cătălin Flutur.

Potrivit numărătorii paralele efectuate de USL, în cele 80 de secţii de votare Portariuc ar fi obţinut 21.265 de voturi, faţă de 17.774 cât a primit Flutur.

‘O victorie în primul rând a botoşănenilor. Oamenii au ales schimbarea, o schimbare reală, o schimbare pe care o vom realiza începând de mâine’, a afirmat Portariuc.

Estimările USL îl dau câştigător, de asemenea, pe Florin Ţurcanu (USL) în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean, învingându-l pe Mihai Ţâbuleac (Mişcarea pentru Botoşani).

Cele mai citite

20% creștere în primele 4 luni ale anului 2024 pentru Chairry Chairry Design & Furniture  

Chairry Design & Furniture, companie specializată pe segmentul soluțiilor de mobilier și amenajări interioare complete, raportează un volum de business de aproape 1 milion...

Doliu în teatru. A murit marele actor Costel Constantin

Marele actor Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani. Maestrul nu era cunoscut cu probleme de sănătate. Actorul s-a născut la Galați,...

Remunerații de nabab pentru șefii PNL și PSD de la Conpet SA Ploiești

Scandalul din ultima vreme dintre directorul general liberal al Conpet SA Ploiești, Dorin Tudora, și președintele Consiliului de Administrație, Florin Gheorghe, susținut de...
Ultima oră
Pe aceeași temă