13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRevoluție: Sunetele a peste 9.000 de specii de păsări și animale, accesibile...

Revoluție: Sunetele a peste 9.000 de specii de păsări și animale, accesibile oamenilor din toată lumea

Laboratorul de ornitologie al Universității Cornell, din Statele Unite ale Americii, adăpostește cea mai mare arhivă digitală din lume care reproduce sunetele emise de păsări și animale.

Colecția conține aproape 150.000 de înregistrări digitale, care stochează sunete produse de 9.000 de specii.

Curatorul audio Greg Budney susține că această arhivă a revoluționat dmoeniul ornitologic, întrucât oameni din toată lumea pot asculta sunetele păsărilor adunate timp de 86 de ani.  

Citește și: FOTO. Premieră: 120 de ani de istorie, într-un milion de minute, pe Youtube

Astfel, sunetele reproduse de păsări de la începutul anului 1929 până în prezent pot fi ascultate accesând site-ul www.MacaulayLibrary.org.

”Acesta este una dintre cele mai mari cercetări demarate de Laboratorul Cornell”, a admis Budney.

Arhiva conține sunete reproduse de păsări, dar și de balene, elefanți, broaște etc. De asemenea, sunt întregistrate și sunetele reproduse de puiul de struțveverițe și nevăstuici sau lemur.

Directorul Universității Cornell, Mike Webster, a arătat, la rândul său, că această colecție este cea mai mare și cea mai veche din lume.

Citește și: VIDEO. Cum a ajuns un nevăzător unul dintre cei mai buni ornitologi din America de Sud

”Acum este, de asemenea, cea mai accesibilă. Scopul nostru este să facem Biblioteca Macaulay una din cele mai utile surse de informare din lume”, a mai spus Mike Webster.

 

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă