14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Voiculescu vrea să fugă de justiţie la Bruxelles

REVISTA PRESEI. Voiculescu vrea să fugă de justiţie la Bruxelles

Curentul scrie, miercuri, despre posibilitatea ca Dan Voiculescu să ajungă europarlamentar: “Voiculescu îşi pregăteşte fuga la Bruxelles”.

Voiculescu ar urma să candideze la alegerile europarlamentare din 2014, în contextul în care “ultimul termen în procesul ICA, în care este acuzat că a prejudiciat statul cu circa 60 de milioane de euro,  este peste două zile, iar mogulul s-a ales cu o nouă urmărire penală pentru complicitate la şantaj în dosarul lui Sorin Alexandrescu, directorul Intact Group. Colac peste pupăză, se pare că este în lucru  un nou dosar de şantaj pe numele lui Voiculescu, în urma denunţului făcut de omul de afaceri Nelu Iordache”.

“Cum să iei bani gratis de la stat ca să-ţi dezvolţi o afacere. Azi dimineaţă se deschide sesiunea de solicitări”, scrie, miercuri, Adevărul.

“De astăzi până la 31 octombrie, întreprinzătorii se pot înregistra la Ministerul Finanţelor pentru a obţine fonduri nerambursabile destinate firmelor mici care investesc şi creează locuri de muncă. Sesiunea de depunere a cererilor se deschide în această dimineaţă, la ora 8.30, pe site-ul Ministerului Finanţelor”, notează Adevărul.

Evenimentul Zilei scrie, miercuri, despre un scandal la Jandarmeria Alba Iulia: “Fostul şef al şantajistului a trimis-o pe amantă la “Trădaţi în dragoste”. Colonelul Ioan Herţa avea o legătură strânsă cu subalternul lui, căpitanul Liviu Valentin Rusu, cel care şi-a legat şi fotografiat amanta. Prietenia dintre cei doi jandarmi s-a cimentat la chiolhanuri, scrie EVZ.

“Cel mai longeviv şef de Inspectorat, acest Herţa, făcea angajări ilegale: a angajat oameni cu antecedente penale, pe unii fără concurs. Ştia că jandarmii mai lucrează şi noaptea ca agenţi de pază şi protecţie prin cluburi, deşi legea nu permite”, a declarat un angajat al Jandarmeriei, sub protecţia anonimatului.

Gândul prezintă, miercuri, reacţia parlamentarilor la propunerea de dărâmare a zidului Palatului Parlamentului: “Când o să se dărâme acel zid, o să arătăm şi noi a parlament european. Gardul acela este comunist “.

Printre parlamentarii care sprijină iniţativa se numără liberala Raluca Surdu, reprezentatul ucrainenilor, Ion Marocico şi deputata PSD Carmen Moldovan.

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă