11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: USL rupe Constanţa de România. Statul-cazinou al lui Mazăre

REVISTA PRESEI: USL rupe Constanţa de România. Statul-cazinou al lui Mazăre

Cotidianul dezvăluie “ce ascund Traian Băsescu şi camarila sa din parchete sau servicii secrete”.

Publicaţia prezintă în serial “una dintre cele mai complexe documentaţii referitoare la crimă organizată şi terorism, derulate de celebrul traficant de armament Viktor Bout şi complicii săi”.

“Dosarul “Armamentul”, cum este acesta cunoscut, a fost disjuns în 4 iulie 2005, din dosarul “Răpirea din Irak” şi conţine date importante din dosarul Ţigareta 2. Inclusiv Anexa S207 a dosarului Ţigareta 2, secretizată abuziv de Palatul Cotroceni”, explică Cotidianul.

Din Evenimentul Zilei afăm că “USL rupe Constanţa de România Statul-cazinou al lui Mazăre”.

“După alegeri, USL a pregătit o bombă: ruperea unei părţi din Constanţa şi Mamaia şi transformarea ei într-un uriaş “dutyfree”. TVA zero, plus o sumedenie de facilităţi fi scale. Deputaţii PSD de Constanţa vor iniţia, după alegerile parlamentare, un proiect de lege care prevede transformarea unei fâşii din litoral în zonă liberă”, arată EVZ.

Gândul analizează de ce “de ce România nu poate face nimic în cazul diplomatului rus care a călcat o tânără pe trecerea de pietoni”.

“Ridicarea imunităţii de jurisdicţie se face doar de statul căruia îi aparţine cetăţeanul în cauză, iar cazurile în care acest lucru se întâmplă sunt foarte rare, o recunoaşte Bogdan Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe”, informează Gândul.

“Acest lucru se întâmplă deoarece personalul diplomaticeste protejat de Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice, semnată de aproape 180 de state, în 1961. Documentul prevede că un diplomat nu poate fi reţinut sau anchetat de autorităţile ţării în care este acreditat”, se mai precizează în articol.

Ziarul Financiar vorbeşte despre noii manageri “privaţi” la Transporturi.

Potrivit publicaţiei, “cele mai recente nominalizări de manageri “privaţi” pentru Administraţia Porturilor Maritime şi Administraţia Canalelor Navigabile (companii de stat aflate în subordinea Ministerului Transporturilor) ridică din nou câteva semne de întrebare legate de modalitatea de selecţie a candidaţilor aflaţi pe listele scurte”.

“Doi dintre managerii “privaţi” propuşi în această săptămână la conducerea a două companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor au funcţii politice, deşi unul dintre obiectivele proiectului “CEO privat la stat” era tocmai depolitizarea companiilor de stat”, informează ZF.

“Ponta l-a numit pe fostul iubit al Dacianei adjunct la Garda Financiară”, ne spune Curentul.

“La începutul lunii octombrie, timişoreanul Adrian Voicu a fost numit director adjunct la Garda Financiară. Informaţia pare banală la prima vedere, în contextul schimbărilor în valuri care au loc la nivelul tuturor structurilor de conducere, după preluarea puterii de către USL. Ştirea devine cu adevărat interesantă doar în contextul în care proaspătul adjunct al Gărzii Financiare este nimeni altul decât fostul iubit al Dacianei Ponta”, precizează publicaţia.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă