16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: PSD pregăteşte în subterane candidatura lui Ponta la Preşedinţie

REVISTA PRESEI: PSD pregăteşte în subterane candidatura lui Ponta la Preşedinţie

”PSD pregăteşte în subterane candidatura lui Ponta la Preşedinţie”, titrează Curentul. ”În ciuda faptului că se împotriveşte verbal cum că nu ar vrea să ajungă preşedintele României, în jurul lui Victor Ponta au început să se mişte o serie de mecanisme subterane care testează discret această variantă”, conform publicaţiei Curentul.

Capital scrie că ”Sorin Ovidiu Vântu mai are doar 90 de milioane de euro”. ”Conform ultimei ediţii a Top 300 Capital Cei mai bogaţi români, Sorin Ovidiu Vântu mai deţine o avere estimată la 90-92 de milioane de euro, avere ce în anul 2009 era estimată la suma de 1,2-1,25 miliarde euro. În ultima ediţie a Top 300 Capital, Vântu se clasează pe locul 48, în scădere faţă de ediţiile anterioare. În 2009, de exemplu, Vântu era pe locul 4”, conform jurnaliştilor de la Capital.

”VINE IARNA! Şefii de la Drumuri, luaţi iar pe nepregătite”, titrează Evenimentul zilei. ”Mai marii de la CNADNR nu au reuşit să antameze servicii de deszăpezire pentru unele zone unde sunt probleme în fiecare an. Ei susţin că se va lăsa cu demiteri dacă se va merge la chefuri când nămeţii vor bloca România”, scriu jurnaliştii de la Evenimentul zilei.

Ziarul Adevărul publică mesajul premierului chinez Li Keqiang, într-un articol intitulat ”Ce vrea China de la România. Ce ne oferă chinezii în schimb”. ”Deşi China şi ţările din Europa Centrală şi de Est se află la o distanţă geografică semnificativă, de mii de kilometri, suntem strâns legaţi sufleteşte.”, se arată la începutul mesaujului premierului chinez.

Povestea Monseniorului Anton Lucaci, omul care l-a învăţat pe Papa Ioan Paul al II-lea limba română, este prezentată de Gândul. Reportajul îl prezintă pe Anton Lucaci, care ”are 71 de ani, este astăzi monsenior, iar drumul vieţii sale l-a dus dintr-o comună din Iaşi, pe nume Răchiteni, în casa Sfântului Părinte unde a intrat cu dragoste şi cu o misiune: aceea de a-l învăţa pe Papa Ioan Paul al II-lea limba română, în care şi-a rostit aproape toate discursurile în timpul călătoriei sale la noi în ţară.”

”Ferma preşedintelui: Strigătul corăbierilor – pământ! ­ le-a direcţionat Băseştilor achiziţiile agricole”, scrie Jurnalul naţional. ”Intrarea lui Băsescu Traian în rândul fermierilor cu proprietăţi de sute de hectare a fost experimentată în familie de câţiva ani. Fratele mezin, Mircea, a luat în arendă un mănos teren de la malul mării care provine de la o Staţiune de cercetări agricole”.

Revizuirea Constituţiei ar trebui să înceapă cu acest articol: „Cine nu aduce o creştere economică de 5% pe an trebuie să plece de la putere“, titrează Ziarul financiar. Luni, 18 noiembrie, la BNR, la conferinţa ZF 15 ani: „România 1998-2013-2028. Încotro?“, Tomas Spurny, preşedintele executiv al BCR, a sintetizat într-o singură propoziţie şi într-o singură cifră ce ar trebui să fie principalul obiectiv de guvernare al României.

Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă