11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Peste 400 de cărţi, publicate de deţinuţi în ultimii trei...

REVISTA PRESEI. Peste 400 de cărţi, publicate de deţinuţi în ultimii trei ani

În ziarele de marţi citim despre lista titlurilor de scrise de deţinuţi, în ultimii trei ani, pentru a scăpa mai repede de închisoare, dar şi despre un tânăr fotograf, Mihai Cristian Andrei, creatorul paginii de Facebook “Jumpin’ Romania”, unde încearcă să surprindă oameni fericiţi.

HotNews prezintă lista integrală a cărţilor scrise de deţinuţi, pentru a ieşi mai repede din închisoare. Astfel, peste 400 de cărţi au fost publicate de aproape 200 de deţinuţi, în ultimii trei ani.

“Doua dintre cele mai amuzante titluri din puscarie ii apartin lui Mihail Cristian Vasile, condamnat la 6 ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii, alaturi de Adrian Nastase. Dintre cele patru carti semnate de el, doua au urmatoarele titluri: “China-networking sau guangxi-comportament organizational” si “Leadership intre carisma si jung zi”. Vasile Cristian a fost director general al SC EUROGRAFICA SRL si a fost condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, spalare de bani si fals in inscrisuri. Fostul primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a scris si el 5 carti din vara lui 2014 – cand a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru mita. De la “Controlul calitatii pestelui, batracienilor si fructelor de mare”, fostul primar a trecut la “Controlul calitatii laptelui, produselor lactate si a mierii”, pentru a termina cu “Controlul calitatii carnii si produselor din carne”. Dintre cele 5 titluri, toate dedicate presei, semnate de Cornel Penescu, se remarca “Presa online din Arges – pasi timizi spre o presa moderna”.  Tot despre presa a scris si Dan Diaconescu. De cand a fost condamnat la 5 ani si sase luni de inchisoare pentru santaj, din martie 2015, patronul OTV a publicat 5 lucrari, 3 dintre ele avand cuvantul “stiintific” in titlu: “Tehnici stiintifice de realizare a interviului modern”, “Mecanica ruperii materialelor compozite”, “Talk-show-ul”, “Stirea – concept, evolutie si modalitati stiintifice de realizare”, “Televiziunea – Menire sociala, dezvoltarea stiintifica si comunitara la editura Aius printed”. Un titlu care atrage atentia vine si de la Gheorghe Mencinicopschi: “Bolile informationale. Patogeneza genetico-epigenetica biologia – biomedicina informational cutantica” “, scrie HotNews.

În Gândul citim despre Mihai Cristian Andrei, fotograful care surprinde o Românie a oamenilor fericiţi, pe pagina de Facebook “Jumpin’ Romania”.

“De fiecare dată când a trebuit să aleg numele unui proiect a fost o sclipire de moment. De pildă, am pornit în arta fotografică realizând fotografii de stradă, adica din mers. Aşa că portofoliul meu se numeşte dinmers.ro. Inspiraţie de moment. Am realizat că, cu cât te gândeşti mai mult la o denumire aparte, cu atât te îndepărtezi de ideea de bază, cel puţin în cazul meu. Românii sar de fericire, de aici a pornit totul. Având în vedere că voiam ca proiectul să fie un manifest internaţional, a devenit Jumpin’ Romania. Traducerea evidentă este „România care sare”, dar se mai poate citi şi ca „salt în Romania”. De ce? De fericire, evident, fapt ce încerc să-l ilustrez prin fotografiile însoţite de motivele protagoniştilor. Ca punct de inspiraţie, a fost tocmai refuzul meu de a accepta că oamenii nu au motive de jovialitate. Zâmbetul este un gest de fericire. Atunci când fotografiez oameni sărind, cu toţii zâmbesc. Acum îmi vine în minte un citat al lui Tom Wilson: „zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău!”, scrie Gândul.

Adevărul scrie despre implicaţiile psihologice ale despărţirii copiilor din familia Bodariu, de părinţii lor, în Norvegia.

“Pe de altă parte, despărţirea copiilor de părinţi, despărţirea fraţilor între ei chiar şi în situaţii de necesitate, de neglijare şi abuz are conotaţii afective asupra stabilităţii psihoemoţionale şi dezvoltării ulterioare (oricât de bune condiţii le-ar oferi statul în schimb). În ce măsură privarea copiilor de cele mai iubite persoane cauzează evenimente cu conţinut traumatic asupra copiilor este binecunoscut şi, din perspectiva mea, rămâne cea mai importantă preocupare a autorităţilor. […] Îmi scapă însă explicaţia în cazul sugarului. Ezekiel, de doar 4 luni, din ce motiv a fost deprivat de căldura, ataşamentul şi iubirea mamei, de relaţia afectivă pe care ei au legat-o în primele luni de viaţă? În ce sens a însemnat familia pentru el un pericol? În concepţie psihanalitică relaţia mamă-sugar în primele luni este esenţială pentru dezvoltarea unui sine sănătos al copilului”, scrie Adevărul.

Ziarul Financiar scrie despre Dacia, care este prima com­panie de pe piaţa lo­cală care ar putea ajunge aproape de pragul de 20 mld. lei.

„Evoluţia Dacia poate fi explicată pe de o parte prin valorificarea oportu­ni­tăţilor existente pe piaţa auto euro­pea­nă – oferind autovehicule la raport cali­ta­te-preţ foarte bun. Pe de altă parte, prin­tr-un proces de inovare continuă, con­structorul de la Mioveni s-a orientat că­tre modele mai sofisticate, cu valoare adă­u­gată ridicată (Dacia Duster, San­de­ro, noul model Logan), ceea ce s-a tra­dus şi într-o creştere semnificativă a pro­duc­tivităţii“, a spus Ionuţ Simion, Coun­try Managing Partner PwC România. Dacia a câştigat teren în mai multe pieţe auto mari din Europa îndeosebi în perioada ulterioară crizei financiare, atunci când consumatorii europeni au devenit mult mai atenţi în privinţa achiziţiilor de autoturisme şi s-au orientat către modelele mai accesibile ca preţ, dar fiabile. în acelaşi timp, vânzările Dacia au fost susţinute şi de programele de înnoire a parcului auto derulate de mai multe state europene, care au stimulat vânzările de autovehicule noi“, a subliniat Ionuţ Simion, citat de Zf.

Din Wall Street aflăm că 80% dintre respondenţii unui sondaj cred că investiţiile în bunur imobiliare reprezintă una dintre cele mai bune surse de venit.

Aproximativ 60% dintre clientii care au vizitat noi proiecte imobiliare sau proprietari ai proiectelor rezidentiale achizitionate recent considera ca locuintele vechi, construite dupa anul 1977, au o calitate a constructiei superioara celei regasite pe locuintele noi, arata o alta analiza, pe baza unui chestionar legat de calitatea constructiilor noi din Romania. Conform datelor centralizate, 58,8% dintre respondenti sunt de parere ca o locuinta veche, construita in anii ’80 sau ’90 este superioara din punct de vedere a calitatii constructiei, comparativ cu o locuinta noua, despre care 41,2% dintre respondenti cred ca ar fi mai lucrata in conditii mai bune decat una construita dupa 1977″, scrie Wall Street.

Prosport scrie despre partida din faza optimilor din Turneul de la Brisbane, dintre Simona Halep (24 ani) şi Victoria Azarenka (26 ani).

“Victoria Azarenka a  răspuns complimentelor Simonei, în conferinţa de presă de la finalul partidei cu Elena Vesnina, câştigată 6-2, 6-0, cu o serie de 12 game-uri consecutive. “Pentru mine, să joc împotriva Simonei este o provocare imensă. Ca să fii cea mai bună trebuie să le învingi pe cele mai bune”, a explicat Victoria Azarenka. “Sunt cu adevărat bucuroasă acum. Nu m-am mai simţit de mult timp aşa: n-am avut deloc emoţii, am fost foarte calmă. M-am regăsit pe mine, mă iubesc, sunt fericită şi mă bucur de tenisul pe care îl joc. Sunt mulţumită de lecţiile învăţate anul trecut şi probabil sunt în cea mai bună formă fizică a ultimilor ani”, a conchis bielorusa, potrivit Prosport.

 

Din Gazeta Sporturilor aflăm că Zidane este noul antrenor al echipei Real Madrid.

 “Vreau să mulţumesc clubului pentru că mi-a oferit oportunitatea de a antrena cea mai bună echipă din lume. Este o zi foarte emoţionantă pentru mine. Am avut emoţii mari cînd am semnat ca jucător şi vă pot spune că acum am emoţii şi mai mari. Acesta este cel mai mare club al lumii, cu cei mai mulţi suporteri. Îmi voi da sufletul pentru acest club şi vom încerca să obţinem cît mai multe trofee la finalul sezonului. De mâine vom începe să muncim”, a declarat Zidane, citat de Gsp.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă