13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Ministerul condus de omul lui Voiculescu, zguduit de anchetele DNA

REVISTA PRESEI: Ministerul condus de omul lui Voiculescu, zguduit de anchetele DNA

Evenimentul zilei scrie despre ”CORUPŢIA DE LA AGRICULTURĂ. Ministerul condus de omul lui Voiculescu, zguduit de anchetele DNA”. ”Sutele de milioane de euro şi mizele imobiliare de la Ministerul Agriculturii au atras atenţia unor grupuri de interese. De asemenea, înalţi funcţionari au cerut şpagă pentru dirijarea fondurilor. Instituţia este condusă de conservatorul Daniel Constantin”, conform jurnaliştilor de la Evenimentul zilei.

”Cazul Rompetrol. Mona Pivniceru, aliata lui Traian Băsescu”, titrează Adevărul, care scrie că ”Preşedintele Traian Băsescu şi judecătorul CCR Mona Pivniceru au folosit exact aceleaşi argumente atunci când au motivat că Legea privind memorandumul încheiat între Guvern şi Rompetrol este neconstituţională”.

Tot Evenimentul zilei scrie că ”Huliganismul devine strategie guvernamentală”: „Derapajele purtătorului de cuvânt al Guvernului nu au fost sancţionate de şeful său, premierul Victor Ponta. De ocazie au profitat Antonescu şi Zgonea”.

”Atacurile lui Geoană la PNL, răsplătite de Ponta cu o vilă de la RA-AAPPS”, titrează Curentul. Primul ministru Victor Ponta a anunţat, de curând, că-şi va completa haita de la Palatul Victoria cu un nou „lătrător“ adunat de pe rufoasele maidane ale politichiei româneşti. Este vorba despre Mircea Geoană, fostul prezidenţiabil căruia i s-a oferit funcţia de „înalt reprezentant al Guvernului“, post în care se va ocupa de „proiecte strategice şi diplomaţie publică“, conform publicaţiei Curentul.

Gândul ne spune ”Povestea copilului pentru care faptul că poate să scrie “La mulţi ani, România!” este o minune”. ”Mihnea Făgeţean este un adolescent care a trebuit să lupte din greu pentru a-şi însuşi un lucru care nouă ni se pare ca de la sine înţeles şi fără de care nu ne putem concepe existenţa: scrisul şi cititul în limba română”, scriu cei de la Gândul.

Capital scrie despre un nou scandal: ”Bancherii care au luat “pielea” de pe IMM-uri”. ”Reputaţia sectorului bancar din Marea Britanie a mai suferit o lovitură la sfârşitul săptămânii trecute în urma informaţiilor care arată că Royal Bank of Scotland (RBS) a profitat de firmele cu probleme financiare”, conform publicaţiei Capital.

”China-România în 20 de ani: de la tenişi şi creioane la reactoare şi trenuri rapide”, titrează Ziarul financiar. ”Chinezii au venit la Bucureşti să vândă tehnologie şi să investească în energie hidro şi nucleară. România speră să ducă în China bovine şi cereale, ceea ce exporta şi în urmă cu 100 de ani”, scriu jurnaliştii de la Ziarul financiar.

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă