11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: La cine a ajuns „circulara lui Şova”

REVISTA PRESEI: La cine a ajuns „circulara lui Şova”

Adevărul a realizat ”Topul salariilor pe meserii” şi a calculat ”Cât primeşti ca plată pentru o zi lucrată”. Jurnaliştii au ajuns la concluzia că ”Trei sferturi din buget, pentru casă şi mâncare”.  ”Dacă împărţim câştigurile salariale lunare la cele 21 de zile lucrătoare ale unei luni, observăm că în mai multe domenii de activitate necesarul de zile de muncă pentru ca salariatul să-şi acopere cheltuielile necesare unui trai decent este, de fapt, mai mare decât media generală”.

Tot în Adevărul putem citi povestea lui ”Ghiţă, ciobanul cu acoperire naţională”. Ghiţă este un cioban autentic, proprietar al unei turme de 1.000 de mioare.” O reclamă la firma de telefonie mobilă l-a făcut pe Ghiţă celebru în toată România. Pe numele lui întreg Gheorghe Dănuleţiu, bărbatul în vârstă de 28 de ani înregistrează peste 350.000 de fani pe pagina sa de Facebook. Baciul este căsătorit, are o fetiţă de şase luni şi locuieşte în Jina, judeţul Sibiu”, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

În Evenimentul Zilei citim despre “Păpuşarul” fraudării referendumului. Vicepremierul României, Liviu Dragnea (50 de ani), a fost trimis ieri în judecată, alături de alte 74 de persoane, pentru fraudarea referendumului din 29 iulie 2012. pentru demiterea lui Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI: STENOGRAME – Acuzaţia bombă a procurorilor: Dragnea ştia şi cum s-a votat în secţii, înainte de închiderea urnelor

Procurorii acuză că Dragnea a uzat de influenţa şi autoritatea sa de secretar general al PSD, în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru USL. Mai exact, urmărea îndeplinirea cvorumului de participare, 50% plus 1 vot, cu ajutorul voturilor ilegale. Dragnea a emis două adrese, la 12 şi 13 iulie 2012, destinate liderilor judeţeni PSD, în care le arăta ce măsuri să ia pentru obţinerea participării la vot a alegătorilor, în proporţie de 60%. Era vorba de organizarea de tombole la nivel naţional şi secţii de votare în staţiunile turistice.

Tot în EVZ aflăm despre cum „Senatorii îl ţin pe Vosganian departe de Justiţie. Demisie cosmetică din Guvern”

Senatul a respins ieri cererea Parchetului de pe lângă ÎCCJ privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, liberalul Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale. Solicitarea Parchetului a întrunit doar 25 de voturi pentru. În schimb, la adăpostul votului cu bile, care este secret, 126 de senatori au votat împotrivă.

În Cotidianul citim despre Ponta care spune că ”Băsescu şi-a bătut recordurile de ipocrizie”. ”Preşedintele Traian Băsescu şi-a bătut recordurile de ipocrizie prin declaraţia că televiziunilor şi radiourilor li se aplică un regim discriminatoriu prin aplicarea ordonanţei de urgenţă privind Codul de insolvenţă”, a declarat luni premierul.

În Capital citim povestea unui ”ROMÂN, STĂPÂN peste cele mai mari DEPOZITE DE URANIU din lume”. Frank Timiş, cel mai bogat român potrivit ultimei ediţii a Top 300 Capital, a semnat un acord cu guvernul nigerian care îi garantează patru autorizaţii de explorare minieră în cele mai mari depozite de uraniu din lume.

Gândul.info ne dezvăliue Misterul din lista MARILOR PROIECTE LOCALE: la cine a ajuns „circulara lui Şova”. Sub presiunea încheierii noului acord cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul a schimbat prin ordonanţă de urgenţă regulile de alocare a banilor pentru marile proiecte care depăşesc 100 de milioane de lei, echivalentul a 22 de milioane de euro. Noua schemă presupune 4-5 criterii transparente de evaluare şi acordarea unor punctaje de către Ministerul de Finanţe după care să se aleagă proiectele de investiţii prioritare prin decizia Guvernului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă