11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cine sunt procurorii pe care Băsescu i-ar accepta în fruntea...

REVISTA PRESEI. Cine sunt procurorii pe care Băsescu i-ar accepta în fruntea DNA şi a Parchetului General

“Dincolo de summit. Chile îşi vede de vinuri, de somon, de cupru şi de Pacific”, titrează Adevărul în ediţia de luni: “În ultima zi a Summitului UE-CELAC se vede mai clar ca acum câteva zile, în iarna de la Bucureşti, că America Latină e în cea mai bună dintre istoriile ei.

E o linişte de duminică dimineaţă în Chile. E şapte dimineaţa şi ce poţi să faci la şapte dimineaţa într-un oraş care abia s-a culcat? Îmi târăsc insomniile pe străzile curate dintr-un cartier rezidenţial. Ultima oară când am închis ochii eram în aeronava TAROM, treceam de Ecuator şi consilierul de stat Dorel Onaca ne îndemna să strigăm toţi, în cor, ‘Hip-Hip-Ura!’. L-am ascultat. E greu să nu îl asculţi pe Dorel Onaca”.

Din Cotidianul aflăm că fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a lăsat arierate nerecuperabile de 11 miliarde euro”: “‘Domnia’ lui Sorin Blejnar la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală lasă urme adânci şi grave în nerealizările veniturilor bugetare. Fie şi numai dacă avem în vedere că experţii Curţii de Conturi a României au constatat arierate (datorii) nerecuperabile ale firmelor către bugetul statului de peste 11 miliarde de euro!

Practic, secţiunea dedicată auditului efectuat la ANAF se constituie într-un adevărat rechizitoriu al lipsei de profesionalism sau de interes pentru banii ţării atât al fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar, dar şi al lui Gheorghe Ialomiţianu, şeful formal al lui Blejnar în calitate de ministru al Finanţelor”.

“Jaf de milioane de euro cu Insula Mare a Brăilei”, scrie Evenimentul zilei: “Statul român pierde zeci de milioane de euro din cauza modului păgubos în care Agenţia Domeniului Statului a încheiat noul contract de concesiune a terenului agricol. Noul contract de concesiune a celor peste 56.000 de hectare de teren agricol din Insula Mare a Brăilei, care a fost încheiat în august 2012, conţine clauze prin care statul român este păgubit cu zeci de milioane de euro”.

Din Gândul aflăm care este “LISTA CELOR 10 PROCURORI pe care Traian Băsescu i-ar accepta în fruntea DNA şi a Parchetului General”: “Ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi preşedintele trebuie să aleagă din nou doi procurori care că conducă Parchetul General şi DNA.

Preşedintele Traian Băsescu a realizat portretul robot al viitorului şef al Parchetului General şi DNA: ‘să fi anchetat dosare grele şi să fie respectat în sistem’. Mona Pivniceru are însă o altă descriere pentru procuror: ‘summum de calităţi morale şi atitudinale’. Până acum, niciun procuror nu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru cele două funcţii-cheie din Justiţie”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă