13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cine sunt cei opt stăpâni ai Finanţelor din România

REVISTA PRESEI: Cine sunt cei opt stăpâni ai Finanţelor din România

Ziarul Curentul titrează luni: “Corina Creţu, manevrată din spate de Ion Iliescu, făcută de râs de americani”. Jurnaliştii comentează reacţia Corinei Creţu, pupila lui Ion Iliescu, după apariţia în întreaga presă mondială a mesajelor sale cu generalul Colin Powell. „Unele site-uri din tara publică fotografii care – reamintesc opiniei publice – au fost furate din contul meu personal de e-mail prin-un act de piraterie informatică. Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legătură cu ceea ce se numeşte ”corespondenţa mea cu Colin Powell”, pur si simplu făceau parte dintre amintirile mele personale, alături de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesională. Consider un abuz folosirea publica a acestor poze care au fost obţinute prin violarea corespondentei şi care îmi încalcă dreptul elementar la viaţa privată”, a declarat Creţu potrivit Curentul.

Jurnaliştii de la Adevărul au investigat cine sunt directorii celor opt Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice. “Directorii au fost numiţi provizoriu, prin ordin al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar funcţiile vor fi ocupate prin concurs la o dată ulterioară. Celelalte direcţii, devenite „administraţii fiscale judeţene“, şi-au pierdut personalitatea juridică, iar singurul ordonator de credite este direcţia regională”.

Citeşte şi Pe cine a numit Ponta la conducerea Direcţiei Antifraudă

Evenimentul zilei publică în exclusivitate o anchetă cu titlul: “Ca să facă rost de bani, Oprescu “intabulează” casele AFI la suprapreţ”. Potrivit jurnaliştilor “Edilul-şef al Capitalei aruncă trei milioane de euro în buzunarul cadastriştilor privaţi. El vrea să intabuleze imobilele şi terenurile deţinute de Municipalitate, ca să poată obţine credite”.

Potrivit ziarului Cotidianul, Elena Udrea a fost exmatriculată de la doctoratul militar. “Ocupată cu susţinerea totală a lui Băsescu, Udrea nu s-a ţinut de treabă, nu şi-a întocmit referatele de an la timp, astfel că, în final, după aproape patru ani de doctorandură, a fost dată afară de la studiile de doctorat de la UNAp”. Zeci de politicieni sau înalţi funcţionari publici, bărbaţi, dar şi foarte multe femei, se înghesuie să obţină titlul de doctor în ştiinţe militare.

Citeşte şi FOTO Elena Udrea, în vacanţă pe litoralul românesc. Vezi ce impresii a postat pe Facebook

Ziariştii de la Jurnalul Naţional anunţă, luni, că pavilionul maritim românesc se află sub anchetă penală. “Câţiva afacerişti germani ascunşi în spatele unui offshore din Cipru au încercat să preia controlul asupra pavilionului maritim naţional pentru o perioadă de 30 de ani”. Guvernul a reziliat contractul păgubos după dezvăluirile Jurnalului Naţional.

 

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă