12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Chiţoiu caută firmă devotată, să-i dea un contract de 140.000...

REVISTA PRESEI: Chiţoiu caută firmă devotată, să-i dea un contract de 140.000 de euro

“Chiţoiu caută firmă devotată, să-i dea un contract de 140.000 de euro”, titrează Cotidianul. Ministerul de Finanţe va angaja o firmă ca să înveţe angajaţii din minister cum să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu, prevăzute în fişa postului. Costul acestei „investiţii” este de circa 140.000 de euro. Firma câştigătoare poate să aibă doar 3 angajaţi, dar trebuie să fie „devotată şi loială”.

“Revoluţionarii şarlatani. Certificatul unui erou-martir, însuşit prin fals de un fost colaborator al Securităţii”, scriu jurnaliştii de la Evenimentul zilei, care afirmă că “cel care a ridicat cu o procură falsă certifi catul de revoluţionar în numele Constanţei Mihăilescu, mama eroului martir a cărui poveste a fost prezentată ieri de EVZ, este un fost colaborator al Securităţii, dovedit în instanţă de către CNSAS.”

“Securistul care l-a anchetat până la moarte pe Gheorghe Ursu află astăzi dacă va fi urmărit penal. Povestea disidentului: Puşca cu lunetă, visul lui Ursu pentru Ceauşescu”, titrează Gândul. “Un judecător al Tribunalului Militar Bucureşti trebuie să decidă miercuri dacă Marin Pîrvulescu, fostul ofiţer de Securitate care l-a anchetat pe inginerul Gheorghe Ursu până la moartea acestuia, în 1985, va fi cercetat penal sau nu. Până acum, atât procurorii civili, cât şi cei militari au refuzat să facă acest lucru, prin soluţii de neîncepere a urmării penale sau prin tergiversarea dosarelor. Decizia din acest proces reprezintă ultima şansă, din punct de vedere juridic, ca fostul maior de Securitate Marin Pîrvulescu să fie anchetat pentru faptele şi ordinele sale”, scriu jurnaliştii de la Gândul.

Adevărul scrie despre “Cel mai rece început de octombrie din ultimii 80 de ani. De ce a venit iarna pe 1 octombrie” şi notează: “Marţi a fost cel mai friguros 1 octombrie românesc din ultimii 80 de ani, înregistrându-se temperaturi extrem de scăzute (5-6 grade în Capitală) pentru această perioadă din an. Aşa susţin meteorologii care au explicat că o situaţie asemănătoare a existat în 2002, când în Bucureşti mercurul din termometre a atins 11 grade Celsius, tot la data de 1 octombrie.”

“Cum a fost căutată Elodia prin Interpol”, scrie Jurnalul naţional, care prezintă două teorii privind dispariţia Elodiei Ghinescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă