22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Renunţă sau nu PNL la Marian Munteanu?

REVISTA PRESEI. Renunţă sau nu PNL la Marian Munteanu?

Ziarele de miercuri scriu despre posibila retragere a lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei din partea PNL, despre verdictul final al Tribunalului Bucureşti în cazul fostului primar Piedone, dar şi despre faptul că românii sunt condamnaţi la nefericire.

“Adevărul” titrează “Românii sunt condamnaţi la nefericire. Teoria colectivismului, tipologia socială care ucide binele personal în România” şi detaliază “Conform World Happiness Report 2016, ultimul raport privind fericirea în lume, România se situează pe locul 71 din 157 de ţări analizate. Specialişti români de prestigiu explică cum se cuantifică ştiinţific fericirea şi de ce românii stau atât de prost în clasamentul privind starea personală de bine. Danezii sunt cei mai fericiţi oameni din lume, iar românii se află la jumătatea unui clasament care analizează 157 de ţări”.   

Sub titlul “Renunţă sau nu PNL la Marian Munteanu? Quintus: Probabil nu va fi nicio retragere”, “Gândul” scrie că “Conducerea PNL Bucureşti s-a întrunit marţi seară pentru a discuta situaţia de la Capitală, surse din partid susţinând că nu este exclus ca în discuţii să se pună problema retragerii lui Marian Munteanu. Cu toate acestea, şeful campaniei liberalilor pe Bucureşti, Teodor Atanasiu, a declarat înaintea şedinţei cu candidaţii PNL că nu i-a cerut nimeni retragerea lui Marian Munteanu. La finalul întrunirii, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a precizat că o decizie urmează a fi luată miercuri. Între timp, Marian Munteanu a anunţat că a decis să se retragă din unele organizaţii neguvernamentale şi a iniţiat cesionarea tuturor părţilor sociale pe care le deţine la societăţi comerciale, pentru a nu-i afecta activitatea politică. În finalul zilei, preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a apreciat că „probabil nu va fi nicio retragere”.

“Evenimentul Zilei” anunţă că, în cele din urmă, “candidatura lui Piedone a fost anulată Tribunalul Bucureşti, dar “fostul edil poate, teoretic, să se reînscrie în cursă”: “În baza unei noi decizii date de Biroul Electoral Central, acesta ar putea candida. Asta pentru că decizia Tribunalului Bucureşti a schimbat doar în parte hotărârea pronunţată de instanţa ierarhic inferioară, respectiv sub aspectul criticat de avocatul Gheorghe Piperea, care contesta decizia de admitere a BEC sub aspectul semnăturilor. Tribunalul Bucureşti a respins însă, definitiv, apelul Asociaţiei Colectiv”.

 “Jurnalul Naţional” titrează “Scandal dâmbovițean în cursa pentru Capitala Europeană a Culturii” şi ne anunţă că “București ar putea fi în 2021 Capitala Culturală Europeană. Este șansa unică pe care o primește Capitala României să arate tot ce are mai bun de oferit. De la bogăția arhitecturală la efervescență culturală și dinamismul orașului. Însă drumul până la obținerea acestei titulaturi este lung și, în spiritul pur românesc, presărat și cu scandaluri care ar putea pune în pericol un întreg proiect. În compeția pentru obținerea titlului,  Bucureștiul se luptă cu orașele Timișoara, Baia Mare și Cluj-Napoca”.

 “Cotidianul” scrie despre “O diversiune de presă care a eşuat lamentabil”: “Marţi după orele 17.30, a apărut o ştire în NapocaNews şi pe Ziare.com care dăea drept certă retragerea de către PNL a lui Marian Munteanu. Ştirea s-a rostogolit după 70 sau 80 de minute pe majoritatea site-urilor şi pe televiziuni. Textul era cam acelaşi peste tot. Se invoca faptul că Ovidiu Raeţchi (candidatul PNL la sectorul 5) a declarat că nu vrea să conlucreze în campanie cu Munteanu (informaţie corectă), s-a invocat că şi candidatul PNL la sectorul 6 s-a dezis de Munteanu (informaţie falsă), s-a “reaminntit” că “ONG-urile au cerut retragerea lui Munteanu” (6 ONG-uri din zona Băsescu au solicitat săptămâna trecută retragerea) şi s-a mai “reamintit” că preşedintele Klaus Iohannis “s-a delimitat de Munteanu” (informaţie eronată, preşedintele a afirmat că nu are vreo contribuţie la nominalizare). După care a început “delirul”. Atât pe unele site-uri, cât şi la unele televiziuni au început să fie date numele celor care ‘îl înlocuiesc pe Marian Munteanu'”.

“Hotnews” titrează “Test ‘pe viu’ pentru consilierii judeteni: sute de milioane de euro, fonduri UE pusi la bataie pentru gunoi”, cu referire la faptul că “Incepand cu 25 aprilie 2015, Ministerul Fondurilor Europene pune la bataie 654 de milioane de euro din noile fonduri europene destinate proiectelor de mediu, din care sume importante sunt prevazute pentru gropi de gunoi si sisteme de gestioare a deseurilor, bani pe care autoritatile locale trebuie sa ii ceara prin proiecte bine intocmite”. 

“Ziarul Financiar” comentează faptul că “Dobânzile negative sunt o realitate pentru unii, o posibilitate pentru alţii şi o poveste exotică în general pentru că sunt ceva nemaivăzut, un experiment de al cărui rezultat nimeni nu poate fi sigur. Cert este că dobânzile negative aprind imaginaţia tuturor. Dobânzile mici îi fac pe nemţi nervoşi, scrie Bloomberg. În niciuna din economiile care au încercat experimentul neortodox al dobânzilor negative creşterea nu a revenit şi nici ocuparea completă a forţei de lucru, constată Joseph Stiglitz”.

Wall Street” ne spune ce efecte ar putea genera modificarea legii indemnizatiilor pentru mame: “Modificarea legii privind indemnizatia de crestere a copilului este o masura pe care sute de mii de mame o asteapta deja de ani buni. Intre cele mai importante noutati, odata cu promulgarea de catre seful statului, se numara eliminarea plafonului maxim, posibilitatea acordata tuturor parintilor de a ramane acasa doi ani si prelungirea perioadei de acordare a stimulentului de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului. Principalele efecte asteptate sunt cresterea natalitatii si majorarea perioadei in care parintii raman alaturi de copii acasa”.

“Gazeta Sporturilor” titrează “Becali a anunțat: Edi o să antreneze Steaua, dar nu acum + Rădoi, apariție surprinzătoare acasă la patronul roș-albaștrilor”, iar Prosport” scrie despre faptul că Bud s-a întors din “infern”. Doctorii nu i-au garantat că mai poate juca, a vrut să se retragă, a reînceput din liga a II-a şi acum cel mai eficient atacant din Liga I: “Acum mi-e plin telefonul de mesaje. Atunci erau mesaje doar de la soţie”. 

“Libertatea” scrie despre cazul “Anei Maria Nedelcu, femeia care a fugit din Canada cu tot cu fiul ei de teama soțului violent care, spune ea, îi abuza copilul, e mai complicat decât pare. Procurorii Curții de Apel cred că femeia nu ar fi trebuit să fie închisă și vor s-o scoată de la beci! Surse judiciare vorbesc de faptul că Ana Maria nu ar fi trebuit să fie închisă nici măcar o secundă, iar explicația se regăsește, spun specialiștii în domeniu, în prevederile legale de la noi”.

“Click” ne anunţă că “Borcea face un cadou de un milion de euro pentru prima nevastă”, iar “Cancan” scrie că “Preşedintele Băsescu l-a disperat pe Sida: face caterincă de freza lui! Ginerele fostului şef de stat este luat la mişto şi pentru că se vopseşte şi dichiseşte mai ceva ca o domnişoară de pension”.  

 

Cele mai citite

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă