11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Robert Turcescu: Interviul lui Klaus Iohannis nu a fost pentru...

REVISTA BLOGURILOR. Robert Turcescu: Interviul lui Klaus Iohannis nu a fost pentru televiziunea publică germană

Pe blogurile de marţi, citim despre decizia ministrului de Finanţe de a nu mai impozita bacşişul, salariile miniştrilor, cucerirea oraşului Ramadi de gruparea teroristă Stat Islamic, dar şi despre interviul lui Klaus Iohannis pentru televiziunea publică ARD. 

Pe blogul lui Moise Guran citim despre decizia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, e a nu mai impozita bacşişul. Moise Guran reclamă faptul că ministrul nu a dat nicio explicaţie cu privire la decizia luată ceea ce poate cauza derută. “Nu tu ordonanţă, nu tu ceva concret, nu tu nişte explicaţii cât de cât decente de tipul “bine, bine, nu se mai impozitează, dar asta înseamnă că nici nu se mai colectează”? Înseamnă că toate cozile la caietul de bani personali au fost degeaba? Toate modificările la casele fiscale, toate astea primesc la loc comanda? Sau alea rămân în vigoare dar, odată colectat, afurisitul de bacşiş nu va mai fi impozitat?”, a scris Guran. 

Adelin Petrişor scrie despre ocuparea de către gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a oraşului Ramadi, capitala provinciei sunite Al Anbar.  Jurnalistul precizează că aceasta este o victorie importantă pentru SI pentru care au murit în jur de 500 de persoane. Ramadi se află la mai puțin de 120 de km de Bagdad. Autoritățile irakiene încearcă acum să recucerească orașul sunit folosindu-se de milițiile șiite. 3. 000 de luptători șiiți s-au strâns deja în apropierea capitalei Al Anbar. Americanii încercă și ei să ajute și misiunile de bombardament s-au înmulțit: în 72 de ore, ei au lovit 19 ținte de lângă Ramadi. Iranul va ajuta și el la sol.

Zoso.ro arată că dacă miniştrii vor salarii mai mari ar trebui să creeze condiţiile în care această mărire s-ar justifica. Astfel, Zoso spune că “la fel cum facem și noi, muncim mai mult, mai repede, mai bine, ca angajatorul să ne dea mai mulți bani. Voi nu faceți asta. Voi folosiți ca scuză salariul mic ca să furați”. 

Cristianchinabirta.ro scrie de ce nu crede în viitorul televiziunii online al lui Robert Turcescu. Astfel, Turcescu a declanșat o campanie ca să strângă fonduri pentru Unde.tv, televiziunea online pe care vrea să o deschidă. Motivele enumerate de blogger sunt: “1. Robert Turcescu este un fost jurnalist, 2. Mi-e groază de o Românie care să creadă într-un demers al unui fost ofițer sub acoperire. Căci Robert asta a fost., 3. Banii”. 

Robert Turcescu arată că interviul cu Klaus Iohannis din Germania nu a fost difuzat pe televiziunea publică germană ARD. “Interviul nu a apărut la ARD, ci a fost difuzat doar pe canalul de YouTube al Bayerischer Rundfunk! Interviul, asa cum se poate observa din imagini, a fost facut la Cotroceni. Surpriza e insa si mai mare cind accesam canalul de YouTube al Bayerischer Rundfunk: dialogul Susannei Glass cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis, asa cum apare scris acolo, a fost urcat pe YouTube inca de simbata, 16 mai”, a argumentat Turcescu. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă