13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialReuniune de urgență, luni, a Ligii Arabe asupra 'terorismului' în Libia

Reuniune de urgență, luni, a Ligii Arabe asupra ‘terorismului’ în Libia

Liga Arabă va avea luni o reuniune 'de urgență' a reprezentanților săi permanenți pentru a discuta probleme legate de 'terorismul' în Libia, a indicat numărul doi al organizației panarabe, ce își are sediul la Cairo.

'Reuniunea va fi consacrată examinării evoluțiilor periculoase din Libia și creșterii violenței și a actelor de terorism', a declarat Ahmed Ben Helli, secretarul general adjunct al Ligii Arabe, citat de AFP.

Aceste acțiuni 'nu vizează numai indivizi (…) ci și infrastructuri economice vitale, precum rezervoarele de petrol, care reprezintă bogăția poporului libian', a continuat el.

La 25 decembrie, o rachetă trasă de milițiile islamiste ale coaliției Fajr Libya (Zorii Libiei) a provocat un puternic incendiu la unul din cele trei principale terminale petroliere ale țării. Această coaliție controlează din august capitala libiană Tripoli și încearcă de atunci să-și extindă influența și să obțină controlul asupra câmpurilor petrolifere ale țării.

De la înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi, în 2011, Libia se află într-o stare de haos, țara fiind la discreția milițiilor rivale pe care autoritățile centrale nu reușesc să le dezarmeze. În prezent, Libia are două guverne, unul recunoscut la nivel internațional și care s-a refugiat la Tobruk (est) și altul pro-islamist, în capitala Tripoli.

În ultimele zile, 20 de creștini copți au fost răpiți în centrul țării, la Sirta, conform unei surse apropiate guvernului recunoscut de comunitatea internațională care atribuie aceste răpiri milițiilor islamiste.

Reuniunea de luni a fost solicitată de reprezentantul permanent al Libiei la Liga Arabă, o cerere aprobată de Egipt și de Emiratele Arabe Unite, potrivit biroului secretarului general al organizației transmite Agerpres.

Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Iohannis – dă-mi-o mie, NA-TO mie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis reinventează schema clasică din blaturile fotbalului românesc. În loc de consacrata “dă-mi-o mie, na-ți-o ție”, șeful de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă