Roşia este vedeta verii. Această legumă considerată miraculoasă este formată în proporţie de 90 la sută din apă, în care sunt dizolvate o mulţime de vitamine, minerale şi enzime. Iar această reţetă de roşii crocante la cuptor este un adevărat deliciu.
INGREDIENTE:
- 1,5 kg roşii variate, de mărime şi culori diferite (de la foarte mari la cherry)
- trei cepe tăiate julien
- trei căţei de usturoi tăiaţi julien
- patru linguri de ulei de măsline
- opt fire de oregano sau cimbru sau un amestec de mirodenii
- o lingură de zahăr pudră
- 75 g pesmet din pâine albă
- sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Încălzeşte cuptorul la 160 de grade.
Într-o tigaie, încinge două linguri de ulei şi căleşte la foc mic ceapa şi usturoiul pentru 15-20 de minute până se înmoaie bine. Ai grijă să nu le laşi să devină maronii.
Taie roşiile mai mare în jumătate şi pune-le într-o tavă de copt, împreună cu ceapa, mirodeniile, zahărul şi pesmetul şi amestecă-le bine. Potriveşte de sare şi piper, apoi stropeşte amestecul cu uleiul rămas. Mai poţi presăra mirodenii dacă-ţi plac.
Pune tava în cuptorul încins şi lasă mâncarea la copt aproape o oră, până se face aurie deasupra, iar roşiile devin zemoase.
Poftă bună!