Mâncărurile pe bază de tăieţei prăjiţi, Pad Thai, sunt nelipsite de pe străzile din Thailanda, unde conceptul de "street food" este la el acasă. În ciuda numelui- Pad Thai înseamnă "tăieţei prăjiţi, aşa cum fac thailandezii" – acesta este un fel de mâncare de inspiraţie chinezească şi a fost adus în Bangkok de imigranţii din această ţară. Există o varietate foarte mare de Pad Thai, iar unul dintre feluri se numeşte Phat Si-io, care face o combinaţie spectaculoasă între tăieţei prăjiţi, legume, ouă, alune caju şi sosurile de bază din bucătăria thailandeză.
Ce ingrediente sunt necesare pentru Phat Si-io
– o pungă de 300 grame de tăieţei de orez
– 500 grame de piept de pui dezosat
– un broccoli
– un mănunchi de frunze de kale (este un soi de varză chinezească, asemănătoare cu spanacul. Se găseşte în hipermarket-urile din Bucureşti în caserole. În caz că nu găsiţi kale, acestea pot fi înlocuite cu spanac verde)
– 2 ouă
– 3 căţei de usturoi
– o lingură de zahăr
– 100 grame de alune caju pisate
– sos de stridii
– sos de soia dulce
-sos de chili (chinezesc) dulce
– o lime
– un ardei iute
Important: In loc de carne de pui se poate folosi vită, porc sau fructe de mare…citeşte continuarea pe travelzoom.ro