Mâncarea de tip "stir-fried" ( adică prăjit în timp ce este amestecat), este foarte cunoscută în bucătăria asiatică, în special în cea thailandeză. Este un fel de mâncare care se găteşte rapid şi din puţine ingrediente, motiv pentru care s-a răspândit cu uşurinţă şi în lumea occidentală. TravelZoom vă oferă astăzi o reţetă simplă, bazată pe câteva ingrediente care se găsesc în cea mai mare parte din hipermarket-urile româneşti: peşte prăjit cu sos dulce- acrişor sau, dacă vreţi şi denumirea thailandeză, pla priaw wan.
Ce-ţi trebuie pentru patru porţii?
– 500 de grame de file de peşte (fără oase), tăiat în bucăţi mici de 2-3 cm.
– 2 linguri de sos de soia
– 3-4 linguri de făină
– 1 ceaşcă de ulei
– 2 cepe
– 2 roşii
– o cutie de compot de ananas...citeşte continuarea pe travelzoom.ro