22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, cu legume de mai: Supă-cremă de sparanghel

Reţeta zilei, cu legume de mai: Supă-cremă de sparanghel

Sparanghelul este o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar care are un gust fantastic şi efecte nemaipomenite asupra sănătăţii. E suficient să spunem că detoxifiază, are proprietăţi anti-îmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale. Această supă-cremă de sparanghel este delicioasă şi foarte uşor de pregătit şi poate fi adaptată şi pentru vegetarieni.

INGREDIENTE:

  • un kilogram de sparanghel verde
  • o ceapă mare, tocată
  • trei linguri de unt, preferabil nesărat
  • cinci-şase căni de supă de pui (sau de legume dacă eşti vegetarian)
  • o jumătate de cană de smântână
  • un sfert de linguriţă de suc de lămâie sau după gust

MOD DE PREPARARE:

Taie vârfurile, cam de trei cm lungime, de la un mănunchi de fire sparanghel şi lasă-le deoparte pentru decorat. Taie restul de sparanghel în bucăţi de doi-trei cm lungime.

Căleşte ceapa în două linguri de unt, pe foc moderat, amestecând până se înmoaie. Adaugă sparanghelul, sare şi piper după gust, şi găteşte, amestecând continuu, pentru aproximativ cinci minute. Adaugă cinci căni de supă fierbinte, acoperă vasul şi lasă la gătit pe foc foarte mic, aproximativ 15-20 de minute, până când sparanghelul este foarte moale.

Între timp, taie în două pe lungime vârfurile de sparanghel păstrate pentru decorare şi pune-le la fiert în apă cu sare pentru trei-patru minute, până se înmoaie, apoi scurge-le.

Pasează cu blenderul supa de sparanghel până devine cremoasă. Toarnă uşor smântâna, amestecă bine şi mai adaugă puţină supă dacă ţi se pare prea groasă. Potriveşte de sare şi piper, adu supa din nou în clocot şi pune restul de unt.

Adaugă, apoi, zeama de lămâie şi vârfurile de sparanghel opărite separat.

Poţi păstra supa-cremă de sparanghel la frigider maximum două zile. În acest caz, nu mai adăga untul de la final şi lămâia decât atunci când reîncălzeşti supa pentru a o servi.

Poftă bună!

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă