12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Broccoli cu cuşcuş

Reţeta zilei: Broccoli cu cuşcuş

Broccoli este un aliment extrem de sănătos, aflându-se în top 10 al celor mai bune alimente din lume în toate ţările. Proprietăţile acestei plante sunt cu adevărat impresionante: conţine cantităţi foarte mari de fibre solubile şi insolubile, doze uriaşe de vitamina C şi vitamina K, extrem de necesare pentru o bună circulație a sângelui. Această mâncare de broccoli cu cuşcuş este delicioasă şi foarte uşor de preparat.

INGREDIENTE:

  • două linguri de ulei de măsline
  • o cană jumătate de brocoli tăiat bucăţele
  • o linguriţă de curry
  • o cană de năut din conservă clătit şi scurs
  • un sfert de cană de stafide aurii
  • sare
  • trei sferturi de cană de cuşcuş

MOD DE PREPARARE:

Într-o tigaie mai mare, încălzeşte uleiul la foc mediu. Adaugă broccoli şi căleşte-l puţin, amestecând din când în când, până se înmoaie, cam două-trei minute.

Adaugă pudra de curry şi amestecă bine. Apoi pune năutul, stafidele, o cană de apă şi jumătate de linguriţă de sare şi adu compoziţia la punctul de fierbere. Acum adaugă cuşcuşul, acoperă vasul şi dă-l deoparte de pe foc. Lasă mâncarea la înăbuşit cinci minute, apoi amestecă uşor cu o furculiţă.

Poftă bună!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă