14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Aripioare şi copănele de pui caramelizate

Reţeta zilei: Aripioare şi copănele de pui caramelizate

Aripioarele şi copănelele de pui caramelizate sunt delicioase şi se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână, după reţeta sugerată de food.com.

Ingrediente

  • 1 kg de aripioare şi/sau copănele de pui
  • 1-3 linguriţe cu ulei de măsline
  • 100 g de sos de soia
  • 1,3 linguriţe cu ketchup
  • 150 g miere de albine
  • doi căţei de usturoi, mărunţiţi
  • sare şi piper, după gust

Mod de pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se pun aripioarele sau copănelele de pui într-o tavă sau vas de yena de 20 x 30 cm.

Într-un bol, se amestecă uleiul, sosul de soia, ketchupul, mierea de albine, usturoiul, sarea şi piperul.

După aceea, se toarnă amestecul peste carnea de pui şi se dă la cuptor pentru aproximativ o oră sau până când se caramelizează sosul.

Cele mai citite

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...

Florin Piersic are “o evoluție lent favorabilă” în spital

Actorul Florin Piersic rămâne în spital însă are "o evoluție lent favorabilă", anunță un comunicat transmis de Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor. Comunicatul a fost...

Decizie radicală luată de soția lui Michael Schumacher. A scos la licitație o colecție rară de ceasuri

Soția lui Michael Schumacher, Corinna, se află într-o luptă continuă pentru a asigura resursele necesare pentru a-l ajuta pe celebrul pilot de Formula 1,...
Ultima oră
Pe aceeași temă