Aripioarele şi copănelele de pui caramelizate sunt delicioase şi se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână, după reţeta sugerată de food.com.
Ingrediente
- 1 kg de aripioare şi/sau copănele de pui
- 1-3 linguriţe cu ulei de măsline
- 100 g de sos de soia
- 1,3 linguriţe cu ketchup
- 150 g miere de albine
- doi căţei de usturoi, mărunţiţi
- sare şi piper, după gust
Mod de pregătire
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se pun aripioarele sau copănelele de pui într-o tavă sau vas de yena de 20 x 30 cm.
Într-un bol, se amestecă uleiul, sosul de soia, ketchupul, mierea de albine, usturoiul, sarea şi piperul.
După aceea, se toarnă amestecul peste carnea de pui şi se dă la cuptor pentru aproximativ o oră sau până când se caramelizează sosul.