8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialReţetă tradiţională din Maramureş: Supă de spanac cu ochiuri româneşti

Reţetă tradiţională din Maramureş: Supă de spanac cu ochiuri româneşti

Reţeta de supă de spanac cu ochiuri româneşti este specifică din zona Maramureş şi este foarte gustoasă. Acesta poate fi servită ca fel principal la prânz sau la cină.

Ingrediente:

• 50 g slănină afumată

• 2 linguri de ulei

• 1 linguriţă de boia

• 1 lingură de făină

• 400 ml smântână grasă

• 1 kg spanac proaspăt sau congelat

• 1 lingură de condiment bază pentru mancare cu legume

• 1 linguriţă de piper

• 5-6 ouă

• sare după gust

Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Ciurigăi

Mod de preparare:

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Tăiaţi slănina cubuleţe şi prăjiţi-o, în ulei, la foc mic. Atunci când slănina începe să se rumenească, adăugaţi boiaua şi făina albă şi mai lăsaţi tigaia pe aragaz câteva minute, la foc mic.

Între timp, într-un bol, amestecaţi foarte bine smântâna cu puţină sare şi o cană de apă caldă. Apoi, puneţi smântana cu apă într-o oală, adăugaţi spanacul şi peste turnaţi apă caldă până se umple oala.

Nu uitaţi să adăugaţi condimentul bază pentru mâncare şi piperul şi lăsaţi oala să dea în clocot pe foc mediu. Puteţi să gustaţi pentru a verifica dacă mai este nevoie de sare şi să mai adăugaţi puţină, după gust.

Adăugaţi ouăle în supă atunci când spanacul este pe jumătate fiert. Spargeţi fiecare ou într-un bol sau într-o farfurie şi daţi-le drumul în supa fierbinte cu grijă, ca să nu se dezintegreze.

După ce aţi adăugat ouăle, fierbeţi supa de spanac încă cinci minute, la foc mic, până ce ouăle sunt făcute şi în interior.

Citeşte şi: Reţetă bucovineană: Tocinei

Tradiţii culinare:

Reţeta maramureşeană ”Supă de spanac cu ochiuri româneşti” a fost concepută de Alina Pop, autoarea blogului ”Dulce şi Sărat, reţete culinare ilustrate, dulci sau sărate” şi preparată de restaurantul Casa Oprescu, în cadrul proiectului ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Proiectul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.

Cele mai citite

Fiscul, preocupat de tensiunile de la granițe. ANAF se militarizează, ca agenții economici autohtoni să nu intervină asupra importurilor pieței negre

Ilustrație: Marian Avramescu Dacă premierul Marcel Ciolacu și Ministerul Apărării Naționale (MApN) nu par îngrijorați de situația tensionată de la granițele noastre de est...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...

Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă reformă fiscală. Când ar putea fi adoptată

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ei ar trebui să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă