8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialReţetă tradiţională din Maramureş: Supă de spanac cu ochiuri româneşti

Reţetă tradiţională din Maramureş: Supă de spanac cu ochiuri româneşti

Reţeta de supă de spanac cu ochiuri româneşti este specifică din zona Maramureş şi este foarte gustoasă. Acesta poate fi servită ca fel principal la prânz sau la cină.

Ingrediente:

• 50 g slănină afumată

• 2 linguri de ulei

• 1 linguriţă de boia

• 1 lingură de făină

• 400 ml smântână grasă

• 1 kg spanac proaspăt sau congelat

• 1 lingură de condiment bază pentru mancare cu legume

• 1 linguriţă de piper

• 5-6 ouă

• sare după gust

Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Maramureş: Ciurigăi

Mod de preparare:

Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.

Tăiaţi slănina cubuleţe şi prăjiţi-o, în ulei, la foc mic. Atunci când slănina începe să se rumenească, adăugaţi boiaua şi făina albă şi mai lăsaţi tigaia pe aragaz câteva minute, la foc mic.

Între timp, într-un bol, amestecaţi foarte bine smântâna cu puţină sare şi o cană de apă caldă. Apoi, puneţi smântana cu apă într-o oală, adăugaţi spanacul şi peste turnaţi apă caldă până se umple oala.

Nu uitaţi să adăugaţi condimentul bază pentru mâncare şi piperul şi lăsaţi oala să dea în clocot pe foc mediu. Puteţi să gustaţi pentru a verifica dacă mai este nevoie de sare şi să mai adăugaţi puţină, după gust.

Adăugaţi ouăle în supă atunci când spanacul este pe jumătate fiert. Spargeţi fiecare ou într-un bol sau într-o farfurie şi daţi-le drumul în supa fierbinte cu grijă, ca să nu se dezintegreze.

După ce aţi adăugat ouăle, fierbeţi supa de spanac încă cinci minute, la foc mic, până ce ouăle sunt făcute şi în interior.

Citeşte şi: Reţetă bucovineană: Tocinei

Tradiţii culinare:

Reţeta maramureşeană ”Supă de spanac cu ochiuri româneşti” a fost concepută de Alina Pop, autoarea blogului ”Dulce şi Sărat, reţete culinare ilustrate, dulci sau sărate” şi preparată de restaurantul Casa Oprescu, în cadrul proiectului ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Proiectul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.

Cele mai citite

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă