Reţeta de tocinei este autentică din regiunea Bucovina. Aceasta este uşor de pregătit şi foarte gustoasă.
Ingrediente:
· 2 kg de cartofi
· lingură de sare
· piper
· 2 ouă
· lingură de făină
· un pumn de branză de burduf
· untură de porc
· smântană
Citeşte şi Reţetă bucovineană: Păstrăv cu smântână
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se rad pe răzatoarea mică (trebuie să devina o pasta).
Se amestecă bine cu făina, ouăle, sare şi piper. Se adaugă apoi brânza în amestec.
Se toarnă pasta într-o tava unsă cu untura de porc (de preferinţă cu gust de afumatură) şi se dă la cuptor la foc mijlociu. Se lasă acolo până capătă o coajă maronie-aurie.
Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se serveşte cât e cald.
Citeşte şi Reteţă bucovineană: Borş de sfeclă roşie
Tradiţii culinare româneşti
Reţeta de tocinei poate fi degustată la un preţ promoţional, în perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul cu specific românesc Bucătăraşul cel dibaci. Reţeta a fost pusă la dispoziţia restaurantului de Cabana Zada, din comuna Cârlibaba, Judeţul Suceava (Bucovina).
Restaurantul Bucătăraşul cel dibaci desfăşoară în perioada februarie – noiembrie 2013 proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” care îşi propune să promoveze reţete culinare tradiţionale din diferite regiuni din ţară.
Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti.