11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialReteță tiroleză: Mușchiuleț de vițel cu pastel de legume

Reteță tiroleză: Mușchiuleț de vițel cu pastel de legume

Rețeta de mușchiuleț de vițel cu pastel de legume este specifică pentru bucătăria din Tirol, o regiune din Austria care atrage anual milioane de turiști în stațiunile motane.

Ingrediente:

Mușchiuleț de vițel

Dovlecel Zuchini

Praz

Țelină

Morcov

Fasole galbenă

O crenguță de rozmarin verde

Ulei de măsline 

Sos de soia

Sare

Piper

Zeamă de lămaie

Mod de preparare:

Mușchiulețul de vițel se taie în patru bucăți egale, se pune într-o tigaie încinsă cu ulei și se prăjește pe ambele părți.

Se oprește focul și se adaugă un amestec din ulei de măsline, sos de soia, zeamă de lămâie, sare și piper alb. Carnea se va lăsa la macerat până la servire în acest sos.

Legumele se pun la fiert în ordinea următoare: mai întâi țelina și morcovul, apoi, după câteva minute, se adaugă dovlecelul zuchini, prazul, rozmarinul și fasolea tăiată fideluță. Legumele se fierb până se ”pătrund”, dar rămân tari.

Mod de servire:

După ce legumele s-au pătruns, se scurg bine de apă și se aranjează pe un platou.

Mușchiulețul și sosul se vor pune din nou pe foc până ce scade sosul și se vor adăuga peste legume.

Tradiții culinare:

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. 

Rețeta tiroleză a fost oferită și preparată de Restaurantul Tirol Sinaia și poate fi degustată zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia. În cadrul restaurantului, clienții pot pregăti singuri mușchiul de vită pe piatră încinsă, pot gusta schnitzelul vienez, servit în stil tirolez cu dulceață de fructe de padure și salată de cartofi sau pot încerca Fondue-ul Bourguinnone. Specialitatea casei în restaurantul Tirol din Sinaia este supa de rasol de vită cu tăiței, dar pot fi testate și salate, platouri vânătorești sau afumături specifice Tirolului.  

Cele mai citite

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă