14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRețetă de vară: Porumb la grătar cu parmezan și busuioc

Rețetă de vară: Porumb la grătar cu parmezan și busuioc

Porumbul la grătar cu parmezan și busuioc este delicios, perfect pentru weekendurile de vară petrecute cu familia sau prietenii. După rețeta sugerată de popsugar.com, porumbul se pregătește ușor, cu șase ingrediente la îndemână.

Ingrediente

  • 6 păpușoi curățați și rupți în jumătate, fierți pentru două minute

Citeşte şi: Reţeta zilei: Risotto cu dovleac

  • 50 ml și trei linguri cu ulei de măsline
  • sare după gust
  • piper negru după gust

Citeşte şi: Reţetă pentru un prânz rapid, săţios şi gustos: Paste aromate cu mozzarella

  • 100 g de parmezan ras
  • 50 g de busuioc proaspăt tocat

Mod de pregătire

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei de porumb la grătar cu parmezan şi busuioc.

Se pregătește grătarul cu cărbuni.

Citește și: Prânz rapid şi delicios: Paste linguine cu ierburi aromatice şi parmezan

Se unge porumbul cu trei linguri cu ulei și se dă cu sare, după care se așază pe grătar pentru patru sau șase minute. Se rotește periodic. Porumbul este gata când prinde o nuanță aurie-maronie.

După aceea, se pune porumbul într-un bol mare. Se adaugă uleiul de măsline rămas, piperul, parmezanul și busuiocul. Se amestecă.  

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă