15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialRețetă de drob fistichiu: Cighir în aluat

Rețetă de drob fistichiu: Cighir în aluat

Rețeta de drob în aluat a Sandei Marin este o alternativă interesantă la drobul tradițional. Preparatul poate fi consumat și de acei prieteni sau membri de familie care nu mănâncă prapur. În plus, drobul fistichiu poate fi consumat fără pâine, ca aperitiv.

Ingrediente drob

– 500 g de măruntaie

– două ouă

– o felie de pâine

– o lingură cu smântână

– o lingură cu verdeață tocată

– două fire de ceapă verde

– sare după gust

– piper după gust

– o lingură cu untură

Ingrediente aluat

– 150 g de făină

– 0 lingură cu unt sau untură

– sare după gust

Mod de pregătire

Se trec prin mașina de tocat carne măruntaiele de la un miel – inima, ficatul și plămânii.

Se adaugă ouăle, puțin miez de pâine muiat în lapte, sare, piper, smântână și verdeață multă, mărar, pătrunjel și ceapă verde, tocate mărunt cu o parte din cozi.

Se face un aluat fraged, dintr-un ou, făină și unt. 

Se întinde o foaie ca de tăiței și se așază în tigaia unsă cu unt sau cu untură.

Se pune umplutura într-un strat de grosime egală.

Se întorc marginile peste compoziția de carne, astfel încât să o acopere complet, dar fără să se formeze un strat prea gros de aluat.

Se unge cu ou și se dă la cuptor.

Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă