13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial"Republicanii dau porcul cu ruj"

“Republicanii dau porcul cu ruj”

» Candidatul democrat Barack Obama a lansat marti un atac virulent la adresa contracandidatilor sai republicani, John McCain si Sarah Palin. In replica, republicanii l-au acuzat pe Obama de sexism.

Barack Obama, candidatul democratilor pentru Casa Alba, a criticat marti pretentia de schimbare asumata de rivalul sau, John McCain, ca fiind o incercare de a "da un porc cu ruj".
Expresia, folosita des pentru a ilustra incercarea de a "impacheta frumos" o situatie nefavorabila, a fost atacata de republicani, ca fiind indreptata catre partenera de ticket a lui McCain, Sarah Palin. Jane Swift, consiliera in campania lui Palin, l-a acuzat pe Obama ca declaratiile sale sunt "dezgustatoare" si "sexiste". Intrebata de reporteri de ce crede ca Obama se referea la Palin cand vorbea despre "porcul dat cu ruj", aceasta a raspuns ca Palin este singura femeie din cursa prezidentiala, deci singura care foloseste ruj. Swift a mai spus ca remarca lui Obama s-a referit evident la o gluma pe care Palin a facut-o la discursul de acceptare a nominalizarii republicane pentru vicepresedintia SUA, cand a afirmat ca singura diferenta intre ea ca "hockey mom" si un pitbull este rujul de pe buze.

In replica, sefa de campanie a lui Obama, Anita Dunn, a declarat ca atacul venit din tabara lui McCain "este o tentativa jalnica de a juca cartea sexismului in legatura cu o expresie comuna – aceeasi pe care insusi senatorul McCain a folosit-o anul trecut, cand s-a referit la planul de sanatate al senatorului Hillary Rodham Clinton".

» Schimb de acuzatii
Pe masura ce alegerile prezidentiale din Statele Unite se apropie, McCain si Obama intensifica criticile reciproce.
Zilele trecute, echipa republicana a spus ca, daca va fi ales presedinte, Barack Obama va creste taxele, desi planul candidatului democrat prevede o reducere a taxelor pentru americanii care castiga mai putin de 250.000 de dolari.
Pe de alta parte, o reclama din campania lui Obama popularizeaza faptul ca planul economic al lui McCain presupune reducerea bugetului pentru scolile publice, fapt despre care purtatorul de cuvant al lui McCain, Brian Rogers, spune ca este o minciuna.
La randul sau, campania candidatului democrat a acuzat-o pe Palin ca a mintit cand a spus ca, pe cand era guvernator de Alaska,  nu a sustinut construirea unui pod care sa lege orasul Ketchikan de insula Gravina.

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă