12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialRepetitia generala nu a mai avut loc

Repetitia generala nu a mai avut loc

In timp ce la Lyon campioana Frantei castiga in fata unor tribune arhipline cu 4-1 partida cu Lille, pe Stadionul National, cu numai 1000 de suporteri prezenti la meci, Steaua s-a chinuit in fata Gloriei Bistrita, castigand greu, cu 2-1. Un meci care nu mai poate fi considerat o repetitie generala inaintea confruntarii cu campioana Frantei, de marti, Cosmin Olaroiu fiind obligat sa prezinte o echipa fara foarte multi titulari de drept, absente datorate accidentarilor (Radoi, Iacob, Cristocea, Paraschiv), suspendarilor (Nesu, Thereau, Nicolita) sau din ratiuni care tin de menajarea unor jucatori (Carlos, Dica, Lovin, Ghionea, lasati pe banca de rezerve).
Steaua nu s-a simtit in apele ei, obisnuita linie de mijloc, fara Nicolita, Paraschiv si Cristocea, fiind una improvizata si ineficace, care nu a reusit sa lege jocul. Singurul sut spre poarta al bistritenilor a insemnat si golul oaspetilor, inscris de Costea in minutul 31. Steaua se agita, domina, dar lipsa de luciditate si nervozitate atat a fotbalistilor, cat si a bancii tehnice isi pun amprenta pe evolutia echipei. Egalarea survine spre finalul primei reprize, cand arbitrul Trandu acorda foarte usor un penalty gazdelor, transformat de Bostina. Sabau incearca sa apere egalul, in timp ce Olaroiu isi aduce aminte ca pana la finalul campionatului mai sunt de disputat 25 de etape, ca fiecare punct conteaza si, in consecinta, ii introduce in teren pe Dica si Lovin. Superioritatea gazdelor se accentueaza si ea este concretizata pe tabela de marcaj prin golul reusit de Oprita in minutul 79.
Steaua castiga cele trei puncte puse in joc chiar daca a facut-o cu sufletul la gura. O victorie care are menirea sa readuca calmul in tabara lui Olaroiu, unde nervozitatea jucatorilor – 7 cartonase galbene vazute de stelisti in meciul cu Gloria! – influenteaza evolutia campioanei. Steaua are de indeplinit in grupele Ligii Campionilor o misiune extrem de dificila si nu are cum sa faca abstractie de prestatia din campionat.
Jucatorii stelisti au intrat pe teren cu un banner pe care era scris numele site-ului "abuzuri”, unde fanii au povestit incidentele de la finalul meciului cu Dinamo. De asemenea, jucatorii campioanei Romaniei purtau tricouri negre avand imprimat pe piept mesajul “Sunt Ultras”, iar pe spate o tinta si cuvantul “Trageti!”. In semn de protest fata de incidentele de la meciul cu Dinamo, suporterii stelisti nu au luat loc la peluza a II-a a Stadionului National, ca de obicei, ci la tribuna a II-a. Ei au scandat in repetate randuri impotriva Jandarmeriei si a colonelului Daniel Georgescu. Pe gardurile ce despart tribunele de suprafata de joc, fanii stelisti au afisat urmatoarele bannere: “Lacrimogene si gloante premeditate / Georgescu un criminal in libertate”, “Din '89 aceeasi mentalitate / Doar uniformele sunt schimbate”, “Un copil nu s-a nascut / Fortele de ordine l-au omorat”, “Schimb fular si steag cu masca de gaze si vesta antiglont”, “Ceilalti sunt la spital”. La jumatatea primei reprize, galeria Stelei a scandat sa plece toti suporterii, iar in minutul 27 acestia au inceput sa paraseasca arena, o parte ramanand insa si ocupand ultimele randuri de la tribuna a II-a.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă