12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialRemiza norocoasa a nemtilor in Cipru

Remiza norocoasa a nemtilor in Cipru

Ciprul se tine de glume in grupa D a actualei editii a preliminariilor europene. Dupa un neverosimil 5-2 cu Irlanda etapa trecuta, micuta reprezentativa insulara le-a facut figura si nemtilor. Germanii au pornit decisi sa transeze repede meciul, mijlocasul Michael Ballack marcand in minutul 16 cel de-al 35-lea sau gol la nationala. Cipriotii nu au acuzat deloc socul si au pornit asediul la poarta mult prea ezitantului portar Tim Hildebrand, inlocuitorul unui Kahn iesit la pensie si al unui Lehman accidentat. Cu doua minute inainte de pauza, Yiannis Okkas a prins un voleu din afara careului, inscriind golul egalarii. Jocul avantat si fara complexe al cipriotilor i-a pus deseori in dificultate pe elevii lui Joachim Low, doar un arbitru neatent pastrand remiza, dupa ce a anulat eronat un nou gol fabricat de acelasi Okkas. Finalul a declansat nebunia in Insula Afoditei. “Putem privi in ochi orice adversar”, a declarat mijlocasul cipriot Makrides. Nemtii isi fac inventarul pentru la primavara. Au ramas pe primul loc al grupei D cu 10 puncte, insa pentru derbyul din primavara cu Cehia l-au piedut pe golgheterul Klose, care a luat al doilea galben.
Scandal mare in grupa A la meciul Belgia – Polonia. Belgienii au jucat rudimentar, fara niciun orizont si au fost penalizati de o echipa poloneza ce a lansat cateva contraatacuri devastatoare, doar unul dintre acestea fiind concretizat de Matusiak in minutul 20. Colac peste pupaza, belgienii s-au trezit acuzati si de tentativa de blat. “S-a intamplat ceva ciudat inainte de inceperea partidei. Mi s-a propus sa vand meciul cu Belgia”, a afirmat fundasul lesilor, Jacek Bak, care evoluat tot meciul. “Daca aceasta tentativa de coruptie a avut loc cu adevarat si Jacek Bak are dovezi in acest sens, el va fi considerat un erou. Insa nu as vrea sa fiu in pielea lui daca este o minciuna”, spune fostul portar al nationalei Poloniei, Jan Tomaszewski.
Croatia nu a avut mila nici de Israel. Odata Anglia pusa la punct, selectionata lui Slaven Bilici a facut spectacol in tara sfanta. Srna a marcat primul din penalty, deschizand drumul catre un hattrick de mare efect al lui Eduardo de Silva. In ciuda revenirii de pe final a gazdelor, croatii s-au impus cu 4-3 si vor ierna pe primul loc al grupei E in fata Rusiei si Angliei. Rusii pregatiti de olandezul Guus Hiddink au jucat ofensiv, au marcat de doua ori si au luat toate cele trei puncte in Macedonia. “Nu as fi renuntat la atac pentru nimic in lume. Aceasta a fost cea mai buna evolutie a echipei de cand am preluat-o. La forma pe care am aratat-o, mi-as fi dorit sa jucam acum cu Anglia”, a spus Hiddink.

Rezultatele ultimei etape pe 2006 in preliminariile lui Euro 2008

Grupa A:
Belgia – Polonia 0-1
Finlanda – Armenia 1-0
Portugalia – Kazakstan 3-0
Grupa D:
Cipru – Germania 1-1
Irlanda – San Marino 5-0
Grupa E:
Israel – Croatia 3-4
Macedonia – Rusia 0-2

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă