11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialReîntoarcerea la soare: Rio

Reîntoarcerea la soare: Rio

În timp ce noi aşteptăm să funcţioneze din nou caloriferele, în emisfera sudică lumea se pregăteşte de plajă. Primăvara o dă rapid în vară din Chile până în Australia, aşa încât vă propun, pentru un concediu la soare, o escapadă la Rio, pe malul ocea-nu-lui, acolo unde în miezul verii temperaturile nu trec de 27 de grade.

La Rio hotelurile de cinci stele, plajele nesfârşite şi churrascheriile vă aşteaptă pentru a petrece zile de neuitat la soare în timpul iernii din emisfera nordică. Ajun-geţi la Rio destul de uşor. Luaţi seara o cursă Bucureşti-Paris ce durează trei ore, după care, în aceeaşi seară, un avion vă duce de la Paris la Rio de Janeiro în mai puţin de 11 ore. Ajungeţi a doua zi dimineaţă, odihniţi (dacă reuşiţi să ador-miţi în avion) şi mângâiaţi de căldura care vă întâmpină imediat ce ieşiţi din aeroport. La Rio hotelurile de lux nu costă mai mult de 100 de euro pe noapte şi merită această in-ves-ti-ţie în primul rând pentru serviciile ire-pro-şa-bile şi mai ales pentru siguranţa voastră, cunoscut fiind faptul că Rio nu stă extraordinar de bine la capitolul siguranţă.

Sfaturi pentru Rio

Înainte de a vă povesti ce se poate vedea şi face în Rio, vă dau un sfat. Atunci când ieşiţi din hotel pentru o plimbare sau pentru a merge la un restaurant, luaţi la voi doar banii de care aveţi nevoie. Nu purtaţi bijuterii ostentative, nu luaţi la voi aparate de fotografiat scumpe şi mai ales nu vă abateţi din zonele turistice!. Incidente se întâmplă mai peste tot prin Rio, dar dacă nu atrageţi atenţia prea mult asupra propriei persoane veţi fi ocoliţi de neplăceri. Cu aceste lucruri în minte, Rio este un oraş de văzut şi de savurat. Bucuraţi-vă de nisip şi de valurile Atlanticului pe celebrele plaje de la Ipanema sau Copacabana. Încercaţi o nucă de cocos proaspăt culeasă la terase şi urcaţi cu telefericul până în vârful muntelui de zahăr-Pao de Azucar. Nu rataţi sub nici un chip statuia lui Isus, aflată pe un deal şi care se vede de peste tot din Rio. A fost recent inclusă pe lista noilor minuni ale lumii, iar vederea asupra oraşului de acolo de sus este nepreţuită.

Banchet pentru mai puţin de 20 de dolari

Luaţi un taxi şi plimbaţi-vă prin cartierele vechi ale capitalei Rio pentru a descoperi arhitectura colonială cu accente portugheze şi indigene. Iar pentru shopping încercaţi marile malluri din cartierul Barra – găsiţi aici tot ce doriţi la preţuri mai mici decât în Europa. Din programul vostru nu trebuie să lipsească o seară la un restaurant sau bar unde se dansează samba-dansul pe care brazilienii l-au ridicat la rang de artă. Iar pentru un răsfăţ culinar nu ocoliţi restaurantele numite churrascaria: pentru mai puţin de 20 de dolari aici beneficiaţi de un bufet plin, din care puteţi servi cât doriţi; însă adevărata vedetă a acestor localuri este carnea, zeci de varietăţi fiind servite la proţap de către chelneri. Aceştia vin la masă şi vă tăie bucăţi generoase de carne ori de câte ori îi chemaţi. Un adevărat banchet. O vacanţă cu adevărat exotică merită un ban în plus. La Rio de Janeiro, oraşul minunat, A Cidade Maravilhosa. Iar dacă ajungeţi iarna asta în vara de la Rio, beţi şi pentru mine o cafea adevărată, braziliană.

Încercaţi la terase o nucă de cocos proaspăt culeasă. Alegeţi o plimbare cu telefericul până în vârful muntelui de zahăr-Pao de Azucar şi nu rataţi sub nici un chip statuia lui Iisus, aflată pe un deal şi care se vede de peste tot din Rio. A fost recent inclusă pe lista noilor minuni ale lumii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă