15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialRegina muzicii fado vine la Cluj-Napoca

Regina muzicii fado vine la Cluj-Napoca

După un concert sold out care a avut loc în urmă cu doi ani, Ana Moura va concerta din nou, la Cluj, pe 28 februarie la Sala Polivalentă. Evenimentul face parte din turneul de promovare al noului album al artistei intitulat “Moura”, care a fost lansat în 2015, la finalul lunii noiembrie. Ana Moura are faima unei adevărate regine a muzicii fado.

”Abilitățile ei vocale impresionante au încântat audiențele din întreaga lume, iar vocea ei pură reprezintă un motiv suficient pentru a o vedea live. Concertele sale reușesc să creeze o armonie completă între muzică și prezența scenică copleșitoare a frumoasei artiste.

Ana Moura este cea mai tânără cântăreață de fado care a fost vreodată nominalizată pentru premiul olandez muzical Edison Award. Născută în orașul Santarem din Portugalia, în anul 1979, Ana a crescut într-o familie de cântăreți care a încurajat-o să urmeze o carieră muzicală. La 6 ani ea a cântat primul ei cântec fado”, spun organizatorii concertului.

Artista are deja în portofoliu zeci de premii, dintre care două Golden Globes, două premii Amali, în 2008, când a fost premiată cu două distincţii pentru „cea mai bună interpretă” şi “cel mai bun album” pentru „Desfado”. A cântat alături de artiști precum Prince, Rolling Stones, Caetano Veloso sau Herbie Hancock.

”Ana Moura revine la Cluj cu un suflu proaspăt, combinând perfect piesele fado cu influenţele pop. Aceasta va interpreta şi cântece de pe noul material “Moura”, dar şi compoziţii deja cunoscute de publicul român, precum Leva-me aos Fados, Até ao Verão sau O Fado da Procura.

Turneul mondial de promovare a noului său album, vândut deja în peste 500.000 de exemplare doar în Portugalia, se desfășoară în unele dintre mai emblematice locuri din lume, printre care sala Olympia din Paris sau Carnegie Hall din New York”, mai spun organizatori. În România, Ana Moura va susține un prim concert la București, pe 27 februarie, la Sala Palatului, urmat de spectacolul de la Cluj, din 28 februarie.    

Cele mai citite

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă