20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialREFERENDUM Spînu (PDL): Aproximativ 30.000 de alegători au votat pe liste suplimentare...

REFERENDUM Spînu (PDL): Aproximativ 30.000 de alegători au votat pe liste suplimentare la referendum, în Iaşi

Deputatul PDL Marius Spînu susţine că aproximativ 30.000 de alegători au votat în judeţul Iaşi pe listele suplimentare la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, adică aproape zece la sută din numărul votanţilor, el susţinând că ziua de duminică a fost “propice turismului”.

Marius Spînu a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX că din datele centralizate de PDL Iaşi rezultă că aproximativ 30.000 de alegători au votat pe listele suplimentare în judeţul Iaşi, el calificând cifra “suspect de mare”.

“Se vede că a fost o zi propice turismului la Iaşi. Probabil s-a plecat de la Ciohorăni, apoi caravana turistică a străbătut mai multe localităţi ale judeţului”, a spus Marius Spînu.

Deputatul democrat-liberal a afirmat că toate listele suplimentare sunt introduse pe calculator, iar cel târziu vineri vor fi trimise la Bucureşti, unde vor fi centralizate de conducerea naţională a partidului.

“Sunt introduse nume, CNP-uri, tot. Vrem să vedem ce s-a întâmplat. În municipiul Iaşi, procentul celor care au votat pe listele suplimentare se ridică la 13 la sută, ceea ce este imens”, a spus Marius Spînu.

El afirmă că de regulă pe listele suplimentare votează membrii secţiei de votare, poliţistul care păzeşte secţia şi alte cinci-şase persoane.

“La referendum am avut în municipiul Iaşi, zeci de votanţi suplimentar, pe fiecare secţie, ceea ce nu este în regulă”, a afirmat deputatul democrat-liberal.

Spînu a precizat că “adevărul trebuie să iasă la lumină”, pentru ca românii să ştie exact ce s-a întâmplat duminică, în ziua votului.

El a mai afirmat că în ziua votului, democrat-liberalii ieşeni au supravegheat toate drumurile judeţului, urmărind microbuze şi autocare.

“Două autocare au fost urmărite de la Iaşi tocmai până la Bârlad. Este ceva de neimaginat”, a adăugat deputatul PDL Marius Spînu.

Prezenţa la vot în judeţul Iaşi la referendumul de duminică a fost de 45,97 la sută, aproape 87 la sută dintre votanţi optând pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, arată rezultatele finale comunicate de BEJ.

La referendum, în judeţul Iaşi, au participat 316.123 de alegători dintre cei 687.581 înscrişi pe listele electorale.

În judeţul Iaşi, în favoarea demiterii preşedintelui au votat 274.815 de alegători (88,16 la sută), în timp ce împotriva demiterii s-au pronunţat 36.906 de persoane, respectiv 11,84 la sută.

Un număr de 4.402 de voturi au fost declarate nule.

Cele mai citite

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă