21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialRectori "proaspeti" pentru trei universitati

Rectori “proaspeti” pentru trei universitati

» Doua universitati din Timisoara si una din Cluj-Napoca si-au schimbat ieri conducerile

Ioan Talpos, fostul decan al Facultatii de stiinte Economice din Timisoara, este, de ieri, noul rector al Universitatii de Vest din Timisoara (UVT). In cursa pentru sefia UVT au intrat trei candidati: avocatul Radu Motica, decanul Facultatii de Drept, matematicianul Mihai Megan, prorector, si economistul Ioan Talpos.
Noul rector a fost ales in urma celui de-al doilea tur al alegerilor. El a adunat 29 de voturi de la cei 49 de membri ai Senatului, invingandu-l pe profesorul Mihail Megan.
"A fost o competitie intre trei colegi, loiala si corecta. Dovada ca a fost nevoie de doua tururi de scrutin pentru alegerea noului rector. Toate programele prezentate au fost competente si eu am datoria acum sa preiau ideile bune ale colegilor mei si sa le pun in practica. Vremea deciziilor solitare a trecut, acum e timpul sa lucram in echipa", a declarat Talpos, in varsta de 59 de ani. Fostul rector al UVT, Ioan Mihai, a condus universitatea timp de opt ani.

Alegeri au avut loc si la Universitatea Politehnica din Timisoara, unde echipa a ramas neschimbata. Nicolae Robu a fost ales pentru al doilea mandat, impreuna cu ceilalti prorectori cu care Robu a avut un parteneriat foarte bun. Ultimele alegeri vor avea loc la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara, in 14 martie, unde candideaza, pentru al doilea mandat, Alexandru Moisuc.
In schimb, la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, exista un rector nou. Este vorba de profesorul Doru Panfil, fost prorector. Fostul rector, Liviu Marghitas, a devenit prorector.

Cele mai citite

SUA anunță măsuri pentru a da un impuls micilor afaceri cubaneze

Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat modificări de reglementare pentru a permite un sprijin financiar american mai mare pentru sectorul privat în curs de dezvoltare...

Rusia se gândește să taxeze companiile care folosesc software străin

Rusia ar putea percepe taxe de la companiile naționale pentru utilizarea de software străin, a declarat marți ministrul Dezvoltării Digitale, Maksut Shadaev, citat de...

RL a pus din nou ALPAB la tuns iarba

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, susține că a demarat lucrări de cosire a ierbii din zona Piața Unirii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă