17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialReacţii la stenogramele despre controlul editorial al lui Vîntu

Reacţii la stenogramele despre controlul editorial al lui Vîntu

Câţiva şefi din cadrul trustului Realitatea-Caţavencu au oferit sau au refuzat să ofere reacţii la stenogramele publicate luni de presa centrală, în care aceştia primau indicaţii clare de la patronul Sorin Ovidiu Vîntu în legătură cu politica editorială a instituţiilor media din trust.

Astfel, contactat de Hotnews, fostul preşedinte al grupului Realitatea-Caţavencu, Sergiu Toader, s-a arătat dezinteresat: „Orice aţi dori nu mă interesează. Mă deranjaţi!”.

În schimb, directorul editorial al televiziunii Realitatea TV, Cătălin Popa, a replicat, pentru realitatea.net, că Vîntu nu putea să controleze conţinutul programelor.

„Eu cred că se încearcă acreditarea ideii că Vîntu personal controla programul Realitatea TV. Şi dacă şi-ar propune acest lucru, ideea ca un mogul să facă asta Vîntu, Patriciu e ridicol, pentru că la o televiziune lucrurile se schimbă de zeci de ori într-o zi. Să-ţi imaginezi că un om de afaceri stă şi se uită întruna la televizor şi controleaza ceea ce se dă pe post, indiferent de ceea ce se întâmplă, e absurdă. Şi chiar dacă Vîntu ar putea sugera un anumit tip de comportament, aşa cum poate reieşi din stenograme, tot ele arată că acest fapt nu se petrecea”, a declarat Cătălin Popa.

De partea sa, Doru Buşcu, directorul editorial de la Acamedia Caţavencu, susţine că săptămânalul pe care îl conduce nu a ţinut cont de indicaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu.

„La Acamedia Caţavencu, independenţa editorială s-a văzut şi se vede în fiecare ediţie. Nu cred că există vreo publicaţie din lume care să fi scris mai mult şi mai negativ despre propriul patron aşa cum a făcut-o AC cu Vîntu”, afirmă Buşcu.

Mai mult, acesta se arată scandalizat de faptul că stenogramele au fost făcute publice: „Cu ce drept sunt prezentate conversaţiile mele în public? Ele nu au legatură cu cazul Vîntu. Am să dau în judecată Parchetul şi SRI”.

Doru Buşcu mai spune că va discuta în continuare cu Sorin Ovidiu Vîntu, de îndată ce patronul Realitatea-Caţavencu îşi va rezolva problemele medicale.

Cele mai citite

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...
Ultima oră
Pe aceeași temă